Etter en mildt sagt skuffende fjorårssesong er Tiril Sjåstad Christiansen snart tilbake på skiene. Mye jobb gjenstår før hun er på ski igjen.
- Kneet begynner å komme seg nå, så jeg håper på å være på ski i november. Det er fortsatt en stor jobb som gjenstår før jeg føler meg 110%, forklarer hun via brevdue fra Bali.

Les også:
Slik blir Tiril-parken på Geilo
Tiril får egen park i Geilo
Tiril Sjåstad Christiansen kjører inn til gull i X-games

Mye opptrening gjenstår, men Tiril tar ting i sitt eget tempo.
- Akkuratt nå driver jeg bare med tre ting; trening, spising og soving, neida, sommeren har gått med til veldig mye trening, veldig mye hard trening. Jeg prøver å finne motivasjonen i andre ting, så slipper jeg å tenke på ski hele tiden. Jeg må innrømme at tiden har flydd fra meg siden jeg opererte, sier hun.
- Målet er hele tiden å komme seg tilbake på ski. Sånn det ser ut nå har jeg absolutt ingen forventninger om å kjøre noen store konkurranser i år, men jeg ser an kneet. Er kneet bra, så kjører jeg, legger hun til.

Hvordan trener man for å komme tilbake fra en slik skade?
- Akkurat nå trener jeg 1-3 økter hver dag! Det går mye i styrke og koordinasjon, men også endel sykling. Også har jeg akkurat begynt å trene spenst igjen, forteller hun energisk. 

Akkurat nå befinner Tiril Sjåstad Christiansen seg på Bali med ei venninne.
- Jeg og ei venninne satt i Norge og var egentlig ganske lei av å bare trene det samme stedet. Begge trengte en liten pause fra de vanlige treningsrutinene, så vi bestemte oss for å reise til varmere strøk for å trene i et annet miljø, og for å motivere jhverandre før sesongen begynner igjen, smiler hun.

Tiril er den eneste jenta på landslaget denne sesongen, men det har hun med knusende ro.
-  Jeg har alltid vært den eneste jenta, så det er egentlig helt topp. Helt fra da jeg var liten har jeg alltid vært mye sammen med gutter og det er i stor grad de som pusha meg når vi var i parken hjemme i dalen. Å være eneste jente er altså ikke et problem, sier hun.