Natt til torsdag dro uværet Gonzalo inn over Kvitfjell, og la igjen et fint pudderteppe over den snøen som lå fra før. Ved lunsjtider lå det mellom 20 og 40 centimeter snø i øvre del av Kvitfjells vestside. Der er også hogstmaskinene i gang med å lage de nye friområdene.
- Vi opplever at etterspørselen etter tilrettelagte frikjøringsområder øker. Med denne hoggingen får vi et enda bredere og mer attraktivt tilbud, sier Odd Stensrud, daglig leder i Kvitfjell og Hafjell.

Selve hoggingen vil skje i to former. I området rundt øvre del av Fjellheisen hugges skigater som ikke vil bli preparert, men kun skal ligge til frikjørernes forlystelse. I tillegg vil også den gjenværende skogen bli tynnet ut, slik at det også her vil være muligheter til god skogskjøring. Området har for øvrig en helling som passer godt for både uerfarne og mer erfarne frikjørere. 

Kvitfjell er fra før kjent som et sted der det ligger godt til rette for både skogskjøring og pudderkjøring i mer åpent terreng.
- Snø er sjelden noe problem i Kvitfjell. Med unntak av nedre del av utforløypa ligger den gode skikjøringen fra 650 til 1039 meter over havet. Områdene her er svært snøsikre. Når det regner i byen har vi pudderforhold i fjellet, med jevnlig påfyll av natursnø i en skisesong som varer fra november og ut april, sier daglig leder Odd Stensrud.

Så var også tilfellet torsdag. Mens det regnet nede i bygda, kom restene av det tropiske uværet Gonzales som full vinter oppe i fjellet. Også forrige sesong var Kvitfjell på manges lepper.  I januar og februar kom det opptil flere desimeter snø flere dager på rad, og i lengre perioder. Resultatet var dyp løssnø, som fikk et nytt lag pudder når det som allerede fantes var kjørt opp. I Kvitfjell kalles dette «avspaseringsvær», og det var mange som benyttet anledningen.
- Fantastisk moro å se brede ski og store glis på tur opp i fjellet når heisanlegget åpnet. Det var vel knapt en kvadratmeter av fjellet som ikke ble utforsket av en hær med «pudderhunder», sier Stensrud.
- Målsettingen er å videreutvikle frikjøringstilbudet i årene framover, det ligger flere godt egnede områder som bare venter på besøk av motorsaga. Dermed kan det åpne seg flere muligheter også senere, kommenterer Odd Stensrud.

Han påpeker også at det her er snakk om sikre pudderforhold.
- Områdene som legges til rette for frikjøring ligger utenom kartlagte rasområder, og selv med store snømengder vil tilbudet ligge innenfor sikre rammer. Vi anbefaler alle å følge med på anleggets skredvarsling, og forholde seg til de anbefalinger som gjelder for skikjøring utenom preparerte bakker, kommenterer daglig leder Odd Stensrud.