Regionen Voralberg i Østerrike ligger nært den sveitsiske og tyske grensen. Fortsatt er skistedene her langt mindre kjent enn storebrødrene i Arlberg, men dette kan være destinasjonen for deg som setter skikjøring foran afterski, og gjerne slipper unna de verste hordene med andre skandinaver.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Voralberg er og blir Arlbergs lillebror. Men mens storebrødre ofte får mest oppmerksomhet skjuler gjerne lillebrødre overranskende potensiale. Slik er det i alle fall med anleggene i Montafondalen, inkludert Silveretta, Hochjoch og Golm, som alle inngår i skiområdet Silveretta Montafon. Offpiste-potensialet i Montafondalen er enormt, men sjekk heiskartet og pass bare på at du ikke kjører i stengte områder, ellers kan du få et ublidt møte med Onkel Polizei.

Det går skibuss mellom landsbyene i Montafon, og til de ulike skistedene som ikke alle er knyttet sammen med heiser og løyper. Slik som med de aller fleste skistedene i Østerrike er ikke anleggene her blandt de høyeste i Alpene, men her er det likevel grei fallhøyde, med høyeste toppunkt rett under 2500 moh. og bunn noe under 1000 moh. Treffer du med snøforholdene er det enorme frikjøringsmuligheter her, og for de som vil ta fellene fatt finnes det enda mer å ta av i fjellene rundt Montafondalen.

Hot tips:
Prøv dagsturen over til Sveitsiske Klosters og tilbake. En opplevelse!