Det er gode grunner for at St. Anton har vært en alpeklassiker og chartermaskin i årevis. «Der Anton aus Tirol» har noe å by på for alle, enten du kommer for pudder, afterski eller spa. St. Anton er rett og slett en fantastisk, stor og snøsikker destinasjon med enorme frikjøringsmuligheter.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Lech, Zürs, Sonnenkopf, Rendl, Stuben, St. Cristoph, St. Anton, med 2811 meter høye Valluga i midten er Arlberg sjefen, storebroren og kongen av de østerrikiske Alpene, og samtidig en slags Alpenes Mallorca. Har du ikke noe imot å møte på bøttevis med andre skandinaver, ivrige frikjørere, partybriter og til og med gale kenguruer i heiskøa, kan en tur til St Anton så og si garantert ikke bli feil.

St. Anton am Arlberg er den komplette alpedestinasjon, og har alt; god snøsikkerhet, stort og variert terreng, stor høydeforskjell, gode løyper, overnatting og restauranter i alle klasser, verdenskjent afterski, shopping, spa og alle tenkelige servicetilbud. I tillegg er tilgjengeligheten svært god, i rundt en times avstand fra Innsbruck og rundt 3 timer fra Munchen, enten du kommer med bil eller tog.

Leter du etter urørt pudder vil det alltid være mange om beinet i St Anton, men terrenget er enormt og mulighetene mange når du blir litt kjent i anleggene. Mye er lett tilgjengelig og oversiktlig, men det finnes også lange nedkjøringer som ikke nødvendigvis er så lett å komme fram til på egenhand. Toppheisen som tar deg den siste biten opp til Valluga er kun åpen for de som er med guide, og nettopp det kan være verd å prøve en dag. Her er det bare å spisse albuene og gi gass, men pass på både for snøskred og områdene som er merket stengt på heiskartet.

Hot tips:
Få med deg afterskien, men pass på at du får med deg dagen etterpå også!