Det er ikke lenge siden Engelberg var en godt bevart hemmelighet, men nå er det knapt noen frikjørere i verden som ikke har hørt om de himmelske offpistemulighetene her. Du er med andre ord alt for sent ute, men reis likevel! Når det gjelder lett tilgjengelig frikjøring er det rett og slett få steder som kan måle seg med englenes fjell.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Hvis Verbier er det sveitsiske svaret på Hemsedal, Geilo er Davos og Zermatt er Kvitfjell, så er Engelberg Røldal og Strandafjellet og Narvik på en og samme gang. Det er ingen vits i å reise til Engelberg for å kjøre i løypene. De kan ikke måle seg med det du finner i andre store alpedestinasjoner. Det enste måtte være for å ha cordfløyelen for deg selv, men da må du uanset tåle å bli forbikjørt av noen av verdens beste frikjørere, som legger 11ere med en støvsky av pudder etter seg på vei til heisen for nok en runde i det fantastiske frikjøringsterrenget.

Det mest spesielle med frikjøringen i Engelberg er kanskje hvor lett tilgjengelig terrenget er. Det aller meste av frikjøringsterrenget ser du fra heisen, og samtidig er det aller meste av terrenget du ser fra heisen frikjøringsterreng. Allerede fra nede i byen ser de Laub, Bladet, en enorm, hvit og fjellside som byr på langt over tusen høydemeter ubrutt kjøring i jevn, god helning. Vi gjentar: over 1000! høydemeter med ubrutte puddersvinger. Ikke en travers, ikke en løype, ikke noen fjellrygger og ikke noen klipper i veien. Satser du på å ta denne uten å stoppe er det best å passe på at du har formen inne.

Også breen Steinberg ligger lett tilgjengelig og oversiktlig til, rett under den gondolen opp til topstasjonen Titlis. Dette er kanskje noe av det nærmeste en kommer heliskiing uten helikopter, men det er altså gulvet som roterer, ikke en rotor på taket. Lass med asiatiske turister kommer for å kjøre verdens største roterende gondol både opp og ned, men tross at den kan være værdens mest irriterende gondol for oss som står på ski, og i tillegg spiller verdens kjipeste musikk, så er det verd turen når du kommer ut av døra på 3000 meter. Bare pass på hvor du legger sporet, kun noen snøballkast unna toppstasjonen har flere litt for ivrige frikjørere omkommet i bresprekkene. Litt over ditt nivå? Ta heisen opp til Jochstock på andre siden av Trübsee istedenfor, der også er det nok frikjøringsterreng å ta av.

LES OGSÅ: Ski Lodge Engelberg - Et ekte skihotell

Hot tips:
Vær rask, men husk samtidig å være forsiktig.