Aostadalen er omkranset av 4000-meterstopper, og de tre skistedene Alagna, Gressoney og Champoluc byr på enorme områder for pudderkjøringen når snøforholdene tillater det. Den genuine italienske atmosfæren, maten og utsikten trekker heller ikke ned.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Alagna kaller seg for «Freeride Paradise», og når snøforholdene er gode føles det nettopp som å komme til paradiset. Heisene tar deg også over 3000 meter opp mot Himmelen, og mulighetene er så og si uendelige når det kommer til offpiste-nedkjøringer. Velg en av de tre landsbyene Champoluc, Gressoney eller Alagna, som alle tilhører Monterosa Ski og samme heiskort, og utforsk det enorme terrenget derfra.

Skifereie i Italia er rett og slett mer enn bare en skikjøring. På mange måter kan det føles som en mer eksotisk opplevelse enn en tur til Østerrike, Sveits eller Frankrike. Man kommer nært innpå den Italienske kulturen, mange av landsbyene er høyst autentiske, og ikke minst maten, vinen og kaffen er en opplevelse for mange verd turen i seg selv. Har du vært i de andre alpelandene, men ikke Italia? Da er det ingenting å vente på.

Monterosa byr ikke bare på ekstremskikjøring, du finner også store åpne felt, lekent terreng og bra skogkjøring. Legger du til «den Italienske faktoren» med ofte gode priser, fantastisk mat, fantastisk kaffe og de venlige men bestemte Italienerne kan du fort ende opp med å få den perfekte skiferieopplevelsen her.

Hot tips: Vær obs på at været kan skifte fort, og ettersom det meste av terrenget i Alagna ligger godt over tregrensen er det best å komme seg inn i løypene så snart været slår om.