Som en av få skidestinasjoner i Alpene er Davos mer enn bare en landsby der alt kretser rundt turismen. Her får du storbyferie og skiferie i ett, og i tillegg til gode shoppingmuligheter er også offpistemulighetene svært bra. 

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Skiområdet Davos-Klosters omfatter flere anlegg på begge sidene av dalen, med tilknytning over til nabobyen Klosters, og gir tilgang til et enormt frikjøringsterreng med høyeste punkt over 2800 meter. Davos er faktisk klassifisert som den høyeste beliggende byen i Europa, og med sine 1560 meter over havet er det relativt snøsikkerert hele veien ned. Selv om, eller kanske nettopp fordi Davos ikke har blitt like mye «hypet» som frikjøringsdestinasjon som mange av de andre store skistedene i Alpene, er det kanskje hit du skal reise for å jakte på pudderet neste gang. 

Frikjøringsterrenget er stort og variert i Davos, og du finner både skogskjøring i de lavere områdene, store åpne flater og bowls lengre opp og brattere, alpin kjøring rundt toppene. Har du med feller og trasker rundt litt blir selvfølgelig mulighetene enda større, og det er mange fine baksider, turer en kan kjøre mellom de ulike anleggene, og lenge turer som en kan ta ned til ulike stedene i dalen for dermed å komme seg tilbake med toget eller bussene som patruljerer mellom de ulike landsbyene og anleggene.

Davos var en av de aller viktigste vintersportdestinasjonene i Europa på 70- og 80-tallet, og en kan fortsatt merke at stedet besitter en slags storhet og stolthet. Med godt over ti tusen innbyggere merker man også at Davos er en vanlig «liten storby» by med hverdagsliv og alle de tilbud og mulighter en forventer seg av en europeisk by. Visst er du ikke alene om å labbe rundt i hovedgaten med skiene på skulderen, men i motsetning til for eksempel i Verbier, er det ikke nødvendigvis slik at de fleste andre mennesker rundt deg har skiklær på. På fjellet er det for pudderjegeren en definitiv fordel at det ikke for alle menneskene der handler om å sette spor i urørt snø, i alle fall ikke på hverdagene.

Hot tips: Bruk skibussen og sjekk ut alle de ulike anleggene som er inkludert i skiområdet og heiskortet. Både været, snøforholdene og folkemengdene kan variere mye fra anlegg til anlegg.

Les også: Montafon - i skyggen av St. Anton