Bare 150 kilometer i luftlinje fra Nice og middelhavet, rett ved grensa til Italia, ligger byen Briancon og skistedet Serre Chevalier. Med sine 300 soldager i året skulle du kanskje ikke tro at dette var destinasjonen å reise til på pudderjakt, men der tok du feil.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Serre Chevalier har lenge vært en favoritt i både svenske og britiske charterkataloger. Anlegget er stort, med flere store nyere heiser, og strekker seg fra byen Briancon til landsbyene Chantemerle, Villeneuve og Monetier Les Bains, med høyeste punkt på 2800 moh og 1600 meter høydeforskjell.  Tross alle soldagene er Serre Chevalier stort sett å regne som en snøsikker destinasjon, som gjerne får store dump når skyene først kommer inn. Selvfølgelig kan det fort bli litt varmt i solen så langt mot sør, og slusjsesongen starter ekstra tidlig i solsidene her, men over i nordsidene holder pudderet seg tørt. 

Foruten massevis av lett tilgjengelig og åpent frikjøringsterreng som du ser fra heisene, er det spesielt skogskjøringen som virkelig setter Serre Chevalier på frikjøringskartet. Tregrensen går på godt over 2000 meter, noe som gir opp til hele 700 høydemeter skogskjøring i den fantastiske lerkeskogen med perfekt avstand mellom trærne. Her snakker vi verdensklasse, og kanskje den aller beste skogskjøringen i hele Europa!

Med andre ord; legger du Alpeferien til Serre Chevalier er du nesten garantert påskestemning med deilig Alpesol mot hvit snø, uansett når på vinteren du kommer. og er det ikke sol, så snør det med stor sannsynlighet, og da er det bare å legge sporet inn mellom trærne. Legg til fruktene av franske  det franske kjøkken og den velfyldte franske vinkjeller, og regnestykket skulle vise klart hvorfor Serre Chevalier er å finne på denne listen.

Hot tips: Ta skiene på nakken og følg etter de andre ivrige frikjørerne opp på pyramidetoppen Le Cucumelle, og nyt en liten topptur midt i anlegget.