Klosterbyen Disentis ligger bare noen timer unna Zürich. Her skjer det ikke så veldig mye i byen, men på fjellet er det store muligheter. Anlegget her byr lett tilgjengelig drømmeterreng rett ut av heisene, og enda mer om du tar beina fatt.

---> Alpenes beste offpiste - 10 favorittdestinasjoner med lett tilgjengelig frikjøringsterreng

Bak det flere hundre år gamle klosteret i sentrum av Disentis strekker de høye, hvite fjelltoppene seg mot himmelen. Tross at dette skistedet ligger kun ca. to og en halv time unna Zürich med toget, kan man lett få en følelse av at Disentis er forlatt mellom fjellene. Og før en gjeng svensker startet pensjonatet Nangijala kunne en som frikjører og skandinav føle seg nesten litt for alene her. Det lokale retoromanske språket kan en i alle fall bare glemme å forstå noe av.

En stor og topp moderne gondol bringer deg det første stykket opp i skianlegget i Disentis, og du finner den et lite stykke utenfor sentrum av byen. Videre går det i både stolheiser og T-krok, og vel oppe er frikjøringsmulighetene store. I tillegg til flott offpistekjøring rundt toppheisene byr Disentis på flere lange varianter helt ned til bunnstasjonen.

Kjøp et freeride-kart, og let deg fram til favoritter som Val Acletta, Val Segnas, Val Gronda. Mulighetene er mange, og det er bare å ta for seg rundt heisene. Noe av skogen ned mot bunnstasjonen er stengt for skikjøring og tydelig merket rødt på heiskartet, så det får man være obs på. Afterski finner du på det nevnte Nangijala pensjonat, som også kan være et bra alternativ for innkvartering.  

Hot tips:
Ta en dag med guide og kjør baksiden ned til Sedrun.

LES OGSÅ: Montafon - I skyggen av St. Anton