Mye snø, et tosifret antall pudderalarmer og et stort antall puddervarsler er fasit etter nok en uke i årets vintersesong. Vi kan trygt si at nå kommer vinteren for fullt. På tirsdag kjørte vi pudder på Kvitfjell, og i helgen åpner de og Hafjell flere bakker.
- Gjennom helgen og frem til mandag falt store mengder snø både i Kvitfjell og Hafjell og i begge anlegg er det nå full vinter. Terrenget er dekket av et herlig lag pudder, og i tillegg var værforholdene slik forrige uke at begge anlegg fikk produsert en del kunstsnø. Tråkkemaskinene har allerede begynt å forberede helgens innrykk av folk, forteller kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Christian Bråtebekken.

I Hafjell er planen å åpne åtte løyper og sju heiser.
- Gondolen går fra bunnstasjonen og opp til vinterriket Mosetertoppen. Derfra fortsetter heisene videre opp i fjellet, og det er herfra og opp bakkene vil være åpne. For nærmere detaljer om løyper, se listen nederst, samt vedlagte kart. For øvrig kan det komme endringer som følge av været, men det ser lovende ut, sier Bråtebekken.

I forbindelse med åpningen feires det med en rekke fordeler og arrangementer.
- Blant annet blir det utdeling av barneskipakkene, som deles ut gratis til de som har kjøpt heiskort. Skavlen serverer pepperkaker og gløgg, Ryk og Reis julegrøt og saft. Skavlen har også DJ og uteservering. I tillegg tennes julegranen akkompagnert av sangkor. På kvelden er det familieafterski og deretter livemusikk på Ryk og Reis, sier Bråtebekken som tydelig gleder seg til helgen.

Mye kan endre seg før helgen, men denne listen er oppdatert torsdag klokken 11:00, og viser at følgende skianlegg åpner heisene denne helgen:
Hafjell
Haukelifjell
Norefjell
Sjusjøen
Nesbyen

Geilo
Beitostølen
Uvdal
Oppdal
Ål Skisenter

Disse skisenterne har allerede holdt åpent noen dager:
Aurdal - Valdres
Bjorli
Gålå
Gaustablikk - Gaustatoppen
Gol - Golsfjellet
Kvitfjell
Rauland - Vierli
Skeikampen
Storefjell Skisenter
Tyin - Filefjell