Norge
undefined
Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Tysklands tredje største by er viden kjent for øl-haller, mennesker i lederhosen og vakre kvinner i drindl, men visste du også at München er en ideell destinasjon for skikjørere som vil reise til skianlegg i Østerrike eller Tyskland?

Garmisch Classic, Wilder Kaiser-Brixental, Zugspitze, Kitzbuehel og Zillertal er skisentre som ligger innenfor to timer med bil fra München. Lufthansa og SAS flyr direkte til München fra Oslo, så det er bare å pakke bagen.

Fem av de beste skianleggene nær München flyplass:

Garmisch Classic, Tyskland: 120km eller 1,5 time med bil fra flyplassen i München.

Tysklands største skiområde byr på mer enn 60km med terreng fordelt på to områder. 21km med lange og enkle bakker i Zugspitze, og mere utfordrende terreng videre ned fra fjellet. Siden dette området delvis ligger på en isbre er det veldig snøsikkert, og området er veldig vakkert.

Fra flyplassen: Kjør via A95 videre på B2 til Garmisch. Alternativt, så går det tog hver time fra München til Garmisch-Partenkirchen.

  - © Christian Stadler
Foto: Christian Stadler

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Østerrike: 140km eller 1 time og 45 minuttermed bil fra flyplassen i München.

Østerrikes største sammenhengende skiområde Wilder Kaiser har 280km med nedfarter fordelt på fire landsbyer. Det er et paradis for nybegynnere og viderekomne med plenty av enkle og fine bakker. 

Fra flyplassen: Kjør A12 München - Rosenheim, ta av ved Kufstein Süd eller ta av ved Wörgl Ost.

  - © SkiWelt Wilder Kaiser Brixental
Foto: SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Zugspitze, Tyskland: 160km eller 2 timer med bil fra flyplassen i München.

Zugspitse er Tysklands høyeste fjell, og rager hele 2962 meter over havet. Her finner du tre isbreer, og Tysklands høyestliggende skianlegg. 20km med nedfarter med meget gode snøforhold som er åpne seks måneder i året. På 2962 meter har du panorama utsikt over 400 fjelltopper i fire land. four different countries. You’ll also find two toboggan runs, Germany’s highest church, an igloo village and mountain restaurants.

Fra flyplassen: Kjør på A95 videre på B2 til Garmisch, og så til Eibsee. Det går også tog fra flyplassen.

  - © Bayerische Zugspitzbahn
Foto: Bayerische Zugspitzbahn

Kitzbühel, Østerrike: 170km eller 1 time og 50 minutter med bil fra flyplassen i München. 

Kitzbühel er en sjarmerende by med et stort område klargjort for skikjøring. De er selvsagt spesielt kjent for utforbakken sin, men her er det mye mer å kjøre enn bare en vill bakke. Dette området byr på all slags skikjøring, og det er vanskelig å gå lei her.

Fra flyplassen: Kjør A83 mot Salzburg, så A93 mot Kufstein, ta av mot Kufstein Sud, kjør så B178 mot St. Johann i Tirol, så B161 mot Kitzbühel. 

  - © Markus Mitterer
Foto: Markus Mitterer

Zillertal, Østerrike: 180km eller 1 time og 45 minutter fra flyplassen i München. 

Zillertal-området inneholder over 139km med nedfarter for enhver smak. De mest populære bostedene i dette området er Zell am Ziller, særlig hvis du er på familieferie i alpene.

Fra flyplassen: Kjør A12 Inntalautobahn, ta av ved Zillertal, kjør B169 videre over Achensee. Alternativt kan du ta toget fra flyplassen.

  - © Zillertal Tourismus GmbH
Foto: Zillertal Tourismus GmbH

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!