Påskestemning før jul, er det mulig? I Østerrike og i Ischgl er påskestemning mulig før jul. Vi var kanskje ekstra heldige som fikk bluebird og -1 allerede i desember, men vi velger å slå fast at dette er forhold Ischgl kan levere hele vinterhalvåret. Andreas Steibl, turistsjef i byen mener fast bestemt at dette er sånn Ischgl alltid er, og akkurat nå velger vi å tro han på dette.

Reisen til Ischgl er forholdsvis enkel og smertefri. Du trenger hverken fly lenge, eller langt. Du kan fly direkte til Innsbruck fra Gardermoen, og derfra er det omtrent en time i buss, bil eller taxi. Et annet alternativ som mange velger er å fly til München, og deretter kjøre bil ned til Ischgl. Vi valgte den med minst tid i bil, og fløy til Innsbruck.

Vel fremme i Innsbruck er det flere alternativer som tar deg videre til Ischgl, eller andre alpebyer i det samme området. Valget vårt falt på Alpentaxi, fordi det var rimelig, enkelt å få tak i en bil, og den kjørte oss helt til døren på hotellet. Det finnes alternativer som buss og andre taxiselskaper også. Alternativt kan du leie bil.

Byen byr på alt en alpelandsby trenger for å lokke til seg skiglade mennesker på alpeferie. Her finner du alt fra gode shoppingmuligheter, til store utesteder, ofte fulle av folk. Er du ekstra shoppingglad er det veldig mange som tar heisen over til Sveits for å handle taxfree. Ischgl har faktisk en egen bakke oppkalt etter denne typen taxfree-handling. 

Hvordan komme seg til Ischgl:
- Fly til München, så kjøre bil i omtrent 3 timer
- Fly til Innsbruck, så kjøre bil i litt over 1 time
- Fly til Zürich, så kjøre bil i litt under 3 timer  

Hvor bør man spise i Ischgl:
Det mange tenker når de hører Ischgl er afterski, og vi skal ikke prøve å nekte for at afterskien her nede er bra. Veldig bra. Men det mange kanskje ikke vet er at Ischgl og Østerrike generelt er meget gode på mat og matopplevelser. Ta for eksempel restauranten Stüva i Ischgl sentrum. Restauranten tilhører hotellet Yschla, og er en gourmetrestaurant med en meget flink og ung kokk. Vi spiste der en kveld, og alle i reisefølget var enige om at dette var noe av det beste vi hadde spist noen sinne. Hvis du er i Ischgl, ta deg tid til gode matopplevelser før du eventuelt drar på afterski.

Hvor bor man i Ischgl:
Ischgl er som alle andre alpelandsbyer, full av hoteller. Det kan derfor være litt forvirrende å booke overnattingssted. Et enkelt tips er å bruke overnattingssidene her på Skiinfo. Her kan du se og sammenligne flere hoteller dit du vil. Vårt tips til Ischgl er å booke der du vil være i forhold til hvor heisen går, og hvor afterskien starter.

Byen er delt i to, der man på utsiden har en litt mindre by, men den største og raskeste gondolen. De to små byene er lenket sammen med vei og en tunell, så det går fort å gå fra by til by. Hvis du vil bo der heisen går fort velger du utkanten, hvis du vil ha best afterski bor du i sentrum. Enkelt og greit!

Hva bør man oppleve i Ischgl: 
Foruten veldig bra fjell og omtrent ubegrensede muligheter for både bakkekjøring og frikjøring er Ischgl som mange andre alpebyer, lei deg en guide. En guide kan vise deg ting du aldri ville funnet selv i fjellet, og han/hun kan fortelle deg masse interessant som du ikke visste du trengte å vite. Et must, med andre ord.

Andre ting vi allerede har nevnt som er verdt å gjøre i Ischgl:
- Spis en bedre gorumetmiddag
- Opplev obskure dj-er på afterski
- Kjør ski fra Sveits til Østerrike
- Er du her på sommeren, så kan Ischgl vise til ekstremt kule og krevende løyper for mountainbike