Torsdag morgen våknet osloborgere opp til hvit bakke. Hvor lenge det blir liggende er ikke godt å si, men det er unektelig et godt tegn, og det hjelper på at Varingskollen får mer snø (de åpnet på tirsdag), og at Tryvann åpner 23. desember med nok snø å boltre seg på.
- Dette er årets julegave fra oss, forteller en meget glad Hanne Nordstrøm-Ness fra toppen av Oslo.
- 16. desember åpnet vi en bakke i Varingskollen, 23. desember åpner vi Tårnbakken i Tryvann, og 25. desember åpner vi nybegynnerområdet slik at små og store kan få testet de nye julegavene sine, sier hun.

På Vestlandet har det snødd som bare det, og i Røldal ligger de an til snørekord.
- Desemberrekorden nede i Røldal sentrum er 107 centimeter, og har blitt målt i veldig mange år nå. I dag har vi 103 centimeter nede i bygda, så vi både håper og tror vi skal klare å slå denne 54 år gamle rekorden, forteller Pelle Gangeskar fra Røldal. - Her oppe på 800 meter over havet er det omtrent 150 centimeter i gjennomsnitt, men helt oppe på toppen er det godt over 200 centimeter i snitt. Vi får ikke kommet oss dit for å måle skikkelig, forteller han.
- Det er en viss skredfare her nå, så mitt råd er å holde seg i trygge områder under 30 grader, og ikke under brattheng. Om du er i tvil er du ikke i tvil, da velger du en annen vei. I skisenteret mellom heisene er det alltid trygt!, legger Gangeskar til.

Også i Eikedalen har det fallt mye snø i det siste. Daglig leder, Fredrik Tønjum rapporterer om ekstremt gode forhold.
- Lørdag morgen åpnet vi for sesongen med over 1 meter snø i hele anlegget. Dette er de beste forholdene vi har hatt på en åpningsdag i de 32 årene vi har holdt på. Siden har det kommet enda mer snø, og vi har nå over 130 cm med snø nede og over 160 cm oppe, forteller Tønjum.

Det er Langfjella fra Jotunheimen til Ryfylkeheiane som har fått mest snø den siste uken. Mange steder godt over meteren. Så mye snø midt i desember er uvanlig, og mellom to og tre ganger mer enn normalt.
- I resten av landet er det mindre snø enn normalt nå. Store deler av Østlandet er helt bart, og i Midt- og Nord-Norge er det under halvparten av normal snømengde. Trøsten er at det er snø på vei, skriver TV2 på sine sider.
– Slik prognosene ser ut nå kommer det ganske mye mer i julen. Mest i fjellet og mest i vest, men det vil snø i perioder i hele landet., sier Storm-meteorolog Ina Wollertsen til TV2. 

PS: Varsom melder om skredfare 3 i følgende områder: Røldal, Sogn, Fjordane, Sunnmøre og Voss. Vær forsiktig, og tenk på hvor du ferdes!

Her kan du både kjøre ski, og få en hvit jul:
Ål Skisenter
Aurdal - Valdres
Beitostølen
Bjorli
Brokke
Bualie - Golsfjellet
Eikedalen
Fulufjellet
Gålå
Gaustablikk - Gaustatoppen
Gautefall
Geilo
Gol - Golsfjellet
Gol Skipark
Grong - Bjørgan
Hafjell
Haglebu
Hallingskarvet
Harpefossen
Haukelifjell
Hovden
Hummelfjell
Jølster
Kongsberg Skisenter
Kvitfjell
Ljosland
Meråker
Myrkdalen - Voss
Målselv
Nesbyen
Norefjell
Oppdal
Oslo Vinterpark - Tryvann
Ørsta
Rauland - Vierli
Røldal
Sauda
Sirdal
Sjusjøen
Skarslia Ski og Akesenter
Skeikampen
Sogndal - Hodlekve
Stordal
Storefjell Skisenter
Stranda Skisenter
Sunnmørsalpane
Tyin - Filefjell
Uvdal
Varingskollen
Vaset
Voss Resort - Voss