Dato for test: Januar 2015
Produktnavn: Furberg Freeride 168
Pris: 4,299,- kr på Furbergs nettside
Lengde: 168cm
Sted for test: Geilo, Voss, Myrkdalen, Stranda, Sunnmørsalpane
Snøforhold under test: Preppet bakke, puddersnø, nysnø
Hvordan er den testet: Frikjøring i og utenfor alpinanlegg
Antall turer: 6 dager

Vi testet et Furberg Freeride 168 i 30cm pudder på Geilo en helg, samt fire dager med vill puddersnø på Voss. Vi kan ikke påberope oss å ha testet all verdens pudderbrett eller snowboard generelt, men etter å ha testet Furberg Freeride 168 i noen dager er vi overbeviste. Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Norske Furberg Snowboards er en aldri så liten glad historie innen snowboard bransjen. Fra sine kontorer i Sogndal styrer de en voksende internasjonal merkevare i et marked som de siste 10-12 årene har båret preg av synkende salgstall. Fra toppårene i 1997 til 2000 ble det solgt enorme antall snowboard både her til lands og i utlandet. De siste årene har tallene sunket og snowboard internasjonalt har hatt problemer med vekst. Hva er det da som gjør at det Norske merket har «reist kjerringa» og opplever 100% vekst i salgstallene årlig og selger lagrene tomme både i Nord Amerika og Europa?

Vi har hørt noen si at å kjøre Furberg Snowboard blir som å kjøre ski, det er alt for enkelt i pudder, og ja, brettet oppfører seg kanskje mer som en ski i pudderet, men så gjør også dette turene mye bedre. Vi får bedre flyt, har det gøyere, og orker å kjøre lengre.

Daniel Furberg, initiativtager og gründer av Furberg Snowboards, hadde i flere år irritert seg over at brettprodusenter ikke var innovative nok. Skiprodusenter på samme tid, drev stort innen utvikling av freerideski og der skiene både fikk rocker og mindre innsving så fortsatte snowboard produsentene å lansere modeller med 7-8 meters svingradius. Daniel var overbevist om at denne teknologien også ville fungere på snowboard og brukte hardt oppsparte midler til å få produsert opp prototyper med større svingradius. Resten er historie og i dag så kjører en mengde av de beste freeride snowboarderne i verden på Furberg Snowboards, fra Sogndal i Norge. 

Det voksende freeride snowboard markedet, med topptur og splitboard er Furberg Snowboards fokus, noe de så langt har lykkes veldig bra med. Det blir spennende å følge med fremover på hva dette lille eventyret vil bringe med seg.
 

Konklusjon: Furberg Freeride 168 er et ekstremt bra brett til pudderkjøring, og vi kan lett anbefale dette brettet videre til andre som ønsker seg en bedre pudderopplevelse. Skal du ha et allroundbrett er ikke dette brettet for deg, men er du ute etter brett nummer to til pudderkjøring? Kjør på!
 

Teknisk info fra Furberg
Bredde: 297-275-286 mm
Svingradius: 18 meter
Stancebredd: 60 cm
Setback: 35 mm
Anbefalt kjørervekt: 70-100 kg