Mange anser at til Hemsedal er det korteste du kan reise fra Oslo for å finne ordentlige, alpine fjelltopper. Foruten kanskje Gaustatoppen. Fortsatt er fjellene her langt ifra så høye, bratte, alpine og spektakulære som langs kysten, men i Hemsedal finner du mange gode toppturfjell med bra skiterreng å velge mellom.

En av de mest kjente og ikoniske fjelltoppene i Hemsedal er Skogshorn, som byr på alpine klatrelinjer og muligheter for skikkelig bratt skikjøring, samt en fantastisk utsikt. Nabofjellet Nibbi, som ligger rett ved siden av og deler den samme utsikten over dalen og over mot Hemsedal Skisenter, er dog en enda større vintertoppturfavoritt som ofte byr på god og sikker skikjøring.

Turen til Nibbi starter ved veien som går inn foran Skogshorn og forbi Ullsåkstølen, på Lykkja i Hemsedal. Her kan du nyte 700 effektive høydemeter med skikjøring, uten å sløse noe tid på anmarsj eller flate områder mellom toppen og parkeringsplassen. Nibbi er en veldig populær ski-topp, noe som innebærer at du ikke kan forvente å finne fjellet usporet særlig lenge etter snøfall, og med stor sannsynlighet ikke kommer til å være alene på fjellet selv på en hverdag. Men det er mange gode grunner til nettopp denne populariteten.

Foruten flott utsikt og effektivt skiterreng er Nibbi en grei topptur for alle ferdighetsnivåer. Turen er passe lang, som med sine rundt 700 høydemeter gjerne tar rundt to timer, og terrenget er akkurat passe bratt for at alle kan få fin skikjøring. Hemsedal er kjent for mye vind, men her finner du en lang bekkeformasjon, nesten som en naturlig halfpipe i store deler av fjellsiden, som ofte samler på god løssnø. I tillegg er fjellsiden vendt mot sør, slik at man kan nyte solen og også finne deilig, myk slusj her utover sesongen. 

Rundt Nibbi finnes også alternative, brattere og mer krevende ruter for nedkjøringen. Da må snøforholdene være riktige og du må ha den rette kunnskapen og erfaringen.