Hvordan begynte du å jobbe i skianlegget du jobber i nå?
Jeg begynte i Oppdal Skisenter sesongen etter jeg var ferdig på Oppdal Skigymnas. Jeg var godt kjent med bygda fra før, og hadde kjørt tråkkemaskin på Galdhøpiggen sommerskisenter sommersesongene. Fikk arbeid som maskinfører, og har vært det siden.

Les om flere hverdagshelter her:
Ukens hverdagshelt: Geir Bondevik 
Ukens hverdagshelt: Thomas Akselsen

Hvor viktig er det å også kjøre ski/snowboard i tillegg til tråkkemaskina?
- Jeg mener det er viktig å kjøre litt på ski i løypene du prepper gjennom uka. Du får et visst perspektiv på snøen og helheten når du står på ski, kontra når du sitter i førerstolen. Kanskje ekstra viktig i bratte heng og bakker, men det er det vel delte meninger om. I terrengparker og så er det vel en fordel å enten kjøre park selv, eller evntuelt samarbeide tett med noen som er god i park for å få hopp osv best mulig. 

Har du jobbet lenge i anlegget?
- Jeg begynte i Oppdal Skisenter i 2006/2007, så har blitt noen år nå. 

Hva er det beste med jobben din?
- Det beste med jobben er at du får jobbet mye ute, det er rå og kraftige maskiner, et meget godt arbeidsmiljø, ingen dag er helt lik, og du får faktisk knallfine naturopplevelser når du sitter i ei maskin rundt om på fjelltoppene i Trollheimen og Oppdalsfjella. Samtidig så kjører du jo tråkkemaskin morgen og kveld, og når du ikke er på verkstedarbeide eller lignende så har du plutselig dagen ledig og kan kjøre ski når andre sitter på et kontor i sentrum å ser sola nedover nypreppa bakker.

Hva gjør du om 10 år?
- Om 10 år så tipper jeg at jeg fortsatt er i alpinanleggbransjen, og kanskje helst i tråkkemaskina på en fjelltopp, på en morgen med blå himmel og 10 cm nysnø.

Hva er det beste med den norske vinteren?
- At det pleier å være bra med snø, mange blide mennesker som setter stor pris på jobben vi gjør, og at vi har store, fine fjellområder å kjøre ski i Norge.

Hva ville du gjort hvis du ble ordfører i din region?
- Spurt noen andre til å ta jobben som ordfører så jeg kunna fortsett i fjellet sjøl!

Hva mener du er en hverdagshelt?
- En hverdagshelt må vel være en person som kan slippe det en holder på med selv for å kunne hjelpe andre mennesker i en kinkig situasjon. Eller for vår del, sørge for at flest mulig mennesker skal få en best mulig opplevelse med ski eller brett på beina, i norske fjell og alpinbakker.