Navn: Thomas Akselsen
Alder: 
36
Sivilstatus: 
Singel

Hvordan begynte du å jobbe i skianlegget du jobber i nå?
- Helt tilfeldig på en sammenkomst i lystig lag kom jeg i prat med daværende driftsleder. Jeg har stort sett kjørt ski siden jeg var liten, da jeg er så heldig å ha et av norges fineste alpinanlegg midt i byen. Med en mekanisk bakgrunn og kjærlighet for skikjøring ble jeg tilbudt jobb som ekstrahjelp til diverse arbeid. Ballen begynte å rulle, og mens vinteren gikk fikk jeg bare mer og mer å gjøre.

Les om flere hverdagshelter her:
Ukens hverdagshelt: Geir Bondevik 
Ukens hverdagshelt: Øystein Slettom

Hvor viktig er det å også kjøre ski/snowboard i tillegg til tråkkemaskina?
- Jeg må ærlig innrømme at det er ikke like viktig lenger, jeg kjører stort sett ski når det er fint vær og mye snø.. Haha! Men syns det er viktig å bidra mest mulig til at Narvikfjellet kan levere best mulig forhold til alle gjestene og byens befolkning.

Har du jobbet lenge i anlegget?
- Jeg begynte på seinhøsten i 1999 og har jobbet der fra og til siden. Jeg hadde et opphold på noen år da jeg tok lokfører utdannelse i Oslo.

Hva er det beste med jobben din?
- Da dette ikke er min faste jobb er det godt å stige inn i maskinen etter en hektisk arbeidsdag med mas og bare nyte «stillheten» på fjellet alene og flytte enorme mengder med snø. God musikk, en brus og snusboksen. Jeg er også glad i det sosiale med arbeidskamerater. Alt styret med sesongstart og klargjøring av løypene. Det spiller ingen rolle hvor dårlig været er, så lenge man bare ser noen få meter foran maskin så klage jeg ikke, da koser jeg meg.

Hva gjør du om 10 år?
- Forhåpentligvis det samme når det gjelder jobb.. Og hvis jeg er heldig, så er jeg ikke singel lenger! 

Hva er det beste med den norske vinteren?
- Det beste med den norske vinteren er snøen og alle mulighetene den byr på. Både skikjøring, og time etter time i tråkkemaskinen. Scooterkjøring, kos med familien og onkelunger, og ikke minst afterski! 

Hva ville du gjort hvis du ble ordfører i din region?
- Jeg har ingen politiske ambisjoner, men jeg ville satset mer på undommen og lagt tilrette for flere muligheter for de på fritiden. iPhone-generasjonen som knapt beveger seg er ikke bra for helsen eller hodet på sikt, så jeg ville nok bygd flere idrettsanlegg og lagt til rette for utvikling i Narvikfjellet som jeg brenner for.   

Hva mener du er en hverdagshelt?
- De som bruker all sin fritid på å hjelpe andre. Være seg trenere, foresatte, eller bare folk som hjelper til. Folk som engasjerer ungdom for generelt for lite kred. De legger ofte igjen utallige timer av sitt liv og bør settes mere pris på!