Eric og Niclas ville lage et ekte skihotell, og etter å ha overnattet på Ski Lodge Engelberg må vi si at de har klart oppgaven med glans. For en langhelg med pudderkjøring er dette det perfe kte utgangspunkt, i alle fall så lenge du ikke er på et stramt skibomsbudsjett.

 
Ski, eat, sleep, repeat. 

«Hva er det en skikjører trenger?», spurte svenskene Eric Spongberg og Niclas Möller seg da de hadde bestemt seg for å ta det store skrittet; slutte i trygge jobber hjemme i Stockholm og satse sparepengene på et nedslitt Hotell i Alpene. God søvn, god mat og god skikjøring var de 3 viktigste faktorene Eric og Niclas kom fram til, og dermed skapte de Ski Lodge etter dette. Med sitt enormt lett tilgjengelige frikjøringsterreng sørger Engelberg for det siste, så da gjensto det vel bare å skaffe noen gode senger og en bra kokk? Det har blitt mange timer med hardt arbeid siden de sto der med snakkerbuksene på foran nyinvesteringen sin i 2009 innrømer Eric, men nå kan vi skrive under på at de er vel i mål.

LES OGSÅ: Engelberg - Himmelske offpistemuligheter

Foruten å ha fått på plass gode senger og behagelige rom, har Ski Lodge sørget for solid kompetanse på kjøkkenet, med kokke-VM-vinner Jonas Bolling bak grytene. Maten holder et nivå som sørger for et verdig klimaks etter selv den dypeste pudderdagen i Laub eller Steinberg. Og før middag kan du sprade ut og gi musklene en velfortjent omgang i badstuen og badestampen mens du følger med på lysene fra trakkemaskinene som forbereder morgendagen på Titlis, et par tusen meter lenger opp.

Afterski må man heller ikke glemme. Baren tilbyr et velassortert utvalg fatøl i tillegg til alt annet en normalt forventer seg, og ikke bli overrasket om du treffer på en skistjerne eller to. Vi traff på de amerikanske superstjernene Chris Benchetler og Eric Pollard som stoppet innom Engelberg på sin Europa-turne, og ryktene sa at selveste Candide Thovex var på vei så vi vurderete nesten å kansellere billetten hjem og bli et par dager til. Også flere svenske proffer som Mattias Hargin (world cup slalomspesialist), søsteren Kristine Hargin (frikjøringsverdensmester), Jesper Tjäder (jibbestjerne kjent fra Supervention) og Johan Jonsson (shitfuck-superstar) har Engelberg som base og frekventerer hyppig Ski Lodge. 

Ski Lodge Engelberg holder høyt nivå, men passer ikke nødvendigvis inn i Hotellverdenens stjerneskala. Her er det uformelt og avslappet, og du føler at alle rundt deg er ekte skikjørere. Spør du resepsjonisten, kelneren eller bartenderen hvor snøen er best, så vet de det, og du slipper å ta på deg finskjorta før du skal innta kveldens 3-retter. Dette er ikke byens billigste overnattingsalternativ, men så er uansett ikke Sveits heller landet å reise til hvis du er på sparebudsjett. Her handler det rett og slett om kvalitet for pengene. Og effektivitet, med togstasjonen rett over gaten og gangavstand til skiheisen.

Reisetiden på bare en time med bil eller to behagelige timer med tog fra Zurich er en av faktorene som gjør Engelberg til en favorittdestinasjon for skandinaviske frikjørere. Særlig for de av oss med stramt tidsskjema mellom jobb og famile er det et stort pluss å kunne bruke minst mulig tid på reise og få maksimalt med skikjøring ut av en langhelg til Alpene. Reiser du ned etter jobb en torsdag kan du uten problem være først i heisen fredags morgen og få 3 dager med pudderkjøring før du er tilbake søndags kveld.


LINK: Ski Lodge Engelberg Hjemmeside