Førstkommende helg kan du bli med rutinerte fjellfolk til topps, enten du er erfaren eller aldri har vært på topptur før. De siste dagene har snøen lavet ned i Myrkdalen og pudderalarmen har gått som så mange andre ganger i vinter. Det er fremdeles over fire meter snø i anlegget og  alt ligger til rette for en fantastisk skihelg. MyrkLeik Fjellfestival er for deg som er glad i snø, ski og fjell, og arrangeres for første gang fra 15. – 19. april. Myrkdalen Fjellandsby står bak, i samarbeid med Voss Utferdslag, guidefirmaet Breogfjell, Villmarkslinja ved Voss Jordbruksskule og Myrkdalen Skiskule. 

-Vi har lyst til å ruste opp kompetansen til skientusiaster, og inviterer til aktiviteter som topptur, pudderjakt, kurs og foredrag. Vi har tilbud til både nybegynnere og folk som er vant til å ferdes i fjellet på ski. Vi synes Voss trenger en skikkelig festival også om vinteren. En skifestival der alle som er glade i vinteren kan møtes for å markere slutten på sesongen, forteller festivalkoordinator Pernille Olafsen Mustad. 

- Det blir mye gøy under fjellfestivalen. Hver dag blir det ulike teknikk- og minikurs, eller man kan som sagt bli med på tur. Velger du småkursene, kan du rekke å lære mye i løpet av festivalen. Eksempler er praktisk bruk av GPS, innføring i kart og kompass og tips til hvordan man lager god mat på tur. 

-Alle aktivitetene er samlet på ett sted, med Myrkdalen Hotel som festivalhotell der vi ønsker at deltakerne skal bo, spise og kose seg – mens alle aktivitetene foregår like utenfor døren. Vi håper vossingene også vil benytte anledningen til å ta en hotellferie i Myrkdalen, sier Mustad. 

Etter lange dager ute, fortsetter moroa med afterski, lek og oppsummering av dagen hver kveld, og foredrag for dem som har mer å gå på. Forfatter, fotograf og turmann Stein P. Aasheim kommer for å snakke, mens eventyrer AK Glück-Teigland skal inspirere til langtur.

En festival trenger naturligvis musikk. På fredagen blir det utekonsert på afterskien, og 50-tallsfest. Twang Gang setter an tonen, og det er leid inn to frisører som kan sørge for at du får 50-talls-looken.

Lørdag spiller Imperial Leisure fra London – bandet til broren til en av kokkene på hotellet! Det blir grilling og DJ før Oslo-rockerne i Orango spiller opp for deg og dine likesinnede.   

Etter MyrkLeik fortsetter Myrkdalen Fjellandsby med markeringen av årets sesong. Neste onsdag går startskuddet for parkarrangementet «Open Klasse» som trekker verdensstjerner innen ski og snowboard. Arrangementet er for alle og varer til og med søndag. Lørdag 25. april stiller artisten Admiral P på Pudder Afterski og årets siste skidag blir søndag 26. april.