Denne listen er for deg som ønsker å kjøre ski 12 måneder i året, eller for deg som ønsker å friske opp skikjøringen før sesongen starter for fullt. Mange vet jo at det er mange skianlegg åpne i Australia og New Zealand, men også flere skianlegg nærmere oss holder åpent nå, og utover.

 

1. Folgefonna
Mange av oss har tilbrakt flere sommere på Folgefonna, og de fleste av oss er enige om at om du ikke har vært der, så er det på tide nå. Denne norske perlen holder fortsatt åpent, så det er bare å kaste seg i bilen!

2. Perisher (Australia)
Perisher ligger i Australias mest populære skiområde, og er det største skianlegget på den sørlige halvkule. Et besøk her er noe du alltid vil huske.

3. Trebble Cone (New Zealand)
Treble Cone er det største skianlegget i den sørlige delen av New Zealand. Her har du den største største høydeforskjellen i området. Skianlegget er kjent for sin tørre, fine snø, og er dekt med lange løyper, fantastisk offpiste og nydelig utsikt.  

4. Las Lenas (Argentina)
Den reisende botanikeren Strobell var en stund i Argentina på en ekspedisjon. Der bodde han i et område han kalte "Valley of the Yellow Firewoods". Dette var i 1860, men mer enn 100 år senere ble akkurat denne dalen valgt som et best egnet sted for et skianlegg. 

5. Zermatt (Sveits)
Zermatt trenger vel strengt tatt ingen introduksjon, men her er noen kjappe fakta; Skistedet Zermatt er bilfritt og ligger ved foten av det mest kjente fjellet i Sveits, Matterhorn.
 Zermatt er supert både for offpiste, alpint og barnefamilier. I Zermatt kan du også prøve heli-skiing.

6. Portillo (Chile)
Portillo er Sør-Amerikas eldste og mest kjente skisted. Dette er et av stedene dagens verdensstjerner bruker for å trene på ski i sommersesongen. 

7. Hintertux (Østerrike)
Hintertux er en av verdens to skiområder som er åpent 365 dager i året. Hintertux har 86 kilometer nedfarter og opp mot 18 av disse er også sommeråpne. 

8. Cerro Catedral (Argentina)
Cerro Catedral ligger nær Bariloche i Argentina og er Sør-Amerikas best og mest utviklede skianlegg. Terrenget er svært variert, og du har tilgang til mer enn 40 heiser som tar deg til svært morsomt terreng. 

9. Valle Nevado (Chile)
Valle Nevado har et omfattende terreng med lange nedfarter, og her finner du meget gode muligheter for offpiste og heli-skiing. 

10. Saas Fee
Saas Fee er et av de høyestliggende skianleggene i Europa. Her finner du det meste du trenger for å gjøre deg klar til neste sesong, enten det er porter, halfpipe eller snowpark.