Geilo har et nytt system for kunstsnø. Etter sesongen i fjor lagret de over 30.000 kubikkmeter snø. 10.000 kubikkmeter smeltet, men med over 20.000 gjenværende kubikkmeter var dette mer enn nok for å lege en base.
- Vårt nye kunstsnøanlegg er laget slik at den trekker ut varmen av tilført vann slik at det fryses ned. Deretter blir dette til is som finkværnes og blåses ut over basen som vi lager med eksisterende snø, forteller ny daglig leder i Geilo holiday, Henning Solhaug.

Dyr åpning
Rekordtidlig åpning koster penger. Nøyaktig hvor mye vil ikke Solhaug og Geilo ut med.
- Dette prosjektet utgjør en betydelig investering for Geilo Skisenter AS. Vi har fått nødvendig støtte fra Innovasjon Norge, men vi må naturlig nok bære det meste av kostnadene selv. Likevel er dette noe vi er overbevist om vil gi oss økt lønnsomhet på sikt, forklarer Solhaug.

En lønnsom løsning
En tidligere sesongstart kan være en god løsning fremover. Stadig varmere vær gjør at lønnsomheten ved norske skianlegg synker.
- Endrede klimatiske forhold gjør at vi er nødt til å se etter nye og miljøvennlige løsninger. Alpin-tilbudet har lenge vært viktig for Geilo og som skisenter er det viktig at vi bidrar til at Geilo blir det foretrukne alternativet for stadig flere gjester, sier Solhaug. 

Åpner et nytt marked
En uvanlig tidlig åpning til tross. Henning Solhaug mener det helt klart er et marked for dette.
- Ja, jeg er overbevist om at potensialet er der. Det gjelder bare å gripe muligheten og utarbeide det best tilbudet for våre aktive utøvere og øvrige gjester. Vi ønsker å tilby våre gjester en lang og snøsikker sesong. For treningsgrupper er det ideelt å starte vintersesongen på snø i september, og få andre har samme muligheter som Geilo på dette. Derfor har vi valgt å sette oss i førersete i denne utviklingen, sier Solhaug. 

Fakta:
* Lørdag 26. september åpner Geilo for alle. Første og siste del av dagen blir for treningsgrupper, men er åpent for alle mellom 11.00 og 15.00
 * 30.000 kubikkmeter snø er blitt lagret fra forrige sesong
* Stedet som åpner er Havsdalen