Vinteren i Hallingdal er snøsikker og tilbyr hele 2000 km med maskinpreparerte langrennsløyper i verdensklasse. Nå går destinasjonene i Hallingdal sammen for å fronte regionen som en av Europas beste langrennsregioner.

Les også:
Treningstips for langrenn
Trening med pulsklokke - langrenn og alpint

Interessen for langrenn og turski er stor, og stadig økende både i Norge og i utlandet. Nå går alle destinasjonene i Hallingdal sammen om en storstilt profilering av de uendelige langrennsmulighetene i regionen. Det overordnede målet for prosjektet er å få flere kommersielle gjestedøgn, og å bygge omdømmet og for Hallingdal både som reisemål og bo- og hytteregion forteller prosjekteierne.

Hallingdal’s langrennstilbud på 2000 km kan oppsummeres slik:
- Snøsikker og lang sesong, ofte fra sist i oktober til midt i mai.
- Godt tilrettelagt med skilting, merking og gradering, Løypetilbud for alle målgrupper, både for skøyting og klassisk samt mange lysløyper.
- Sammenhengende skiløyper gjennom hele Hallingdal, samt en rekke rundløyper.
- Variert løypetilbud med alt fra lunt skogsterreng til mektig høyfjellsterreng.
- Erfarne løypekjører med stort engasjement.
- Hyppig løypekjøring som trackes med GPS så du kan se løypestatus til enhver tid.
- Mange store og velkjente skirenn og godt tilrettelagte skiarenaer.
- Hallingdal som en av de største reiselivsregionene har et stort overnattings- og serveringstilbud og tilbyr også en rekke andre vinteraktiviteter med og uten ski.

– Dedikerte løypekjørere leverer «trikkeskinner» og skøytetraseer i verdensklasse fra midten av oktober til slutten av mai. Denne vinteren skal langrennsglade nordmenn og utlendinger få økt mulighet til å oppdage det unike løypenettet som regionen har å by på, sier prosjektansvarlig Kari Grete Kleivstøl.

– Dette prosjektet er et svært godt eksempel på hvordan destinasjonene sammen har klart å skape en positiv prosess og et godt resultat. Prosessen har vært veldig ryddig og diskusjonene gode, sier Ulrikke Ytteborg i Regionrådet for Hallingdal.

– Fremdriften har gått etter planen og et nytt felles langrennskart for hele Hallingdal vil være på plass på Skisporet.no før sesongåpning. Det er laget en brosjyre for langrenn og andre vinteropplevelser i regionen på norsk og engelsk. Den vil bli distribuert både online og på turistkontorer, messer og arrangementer. Den distribueres også i Danmark for kommende sesong. Den neste store milepælen er lanse- ring av kampanjesiden hallingspor.no, forteller Kleivstøl.

Oppdatert status for 2000 km løyper
På kampanjesiden hallingspor.no, vil besøkende finne all relevant info om de flotte løypetraseene, oppdatert løypestatus for 2000 km med preparerte løyper, og oversikt over overnattingssteder i regionen samt aktuelle artikler. Gjennom skisesongen vil Langrennsprosjektet blant annet kjøre flere kampanjer i ulike kanaler, og i sosiale medier, for å synliggjøre mangfoldet av langrennsmuligheter i regionen.

Langrennsprosjektet i Hallingdal ble opprinnelig initiert i september 2014 av den gang Visit Hallingdal, som søkte Regionrådet for Hallingdal om midler og fikk innvilget dette. På grunn av avviklingen av Visit Hallingdal ble imidlertid prosjektet lagt på is frem til januar 2015. Da inviterte Regionrådet alle destinasjonene til ny samtale for å høre om prosjektet fortsatt var aktuelt, og alle destinasjonene stilte seg bak prosjektet og gikk inn med egne midler.

De seks destinasjonene i Hallingdal som består av Geilo, Ål, Gol, Hemsedal, Nesbyen og Flå er likeverdige eiere av prosjektet og bidrar med midler og arbeid til prosjektet. I tillegg støtter Regionrådet for Hallingdal betydelig opp om prosjektet.

Prosjektansvarlig er Ål Utvikling AS.