Etter en noe traust, våt og varm høst kunne vi endelig føle minusgradene og dermed se snøkanonskyer over en god del norske skianlegg. I Hemsedal, Trysil og Hafjell har bakkemannskapene stått skikkelig på for å få anleggene klare for alle dere som snart ikke orker å vente lenger.

Kvitfjell åpnet allerede forrige helg sammen med flere andre skianlegg, og de siste meldingene derfra tyder på at det er et av de stedene du bør vurdere å dra. Et annet skianlegg på østlandet som endelig åpner for heisbasert skikjøring er Kongsberg.
- Vi har jobbet døgnet rundt i noen uker for å utnytte det kalde været fullt ut. Resultatet er blitt relativt tørr og fin snø, overraskende myk etter temperaturen, forteller Jostein Svalheim i Kongsberg Skisenter.
- Vi åpner i år tidligere enn vi har fått mulighet til de siste årene, så derfor er vi jo ekstra spente på årets sesongstart. Det er alltid gøy å komme tidlig i gang, legger han til.

Røldal er et sted det tradisjonelt faller mye snø, og her har man kunnet kjøre ski en stund. I hvert fall hvis man gidder å gå opp. Nå til helgen åpner de også heisen.
Det blir etter alle solemerker åpning av minst toseter stolheis og nybegynnerheis lørdag, kan Pelle Gangeskar fortelle oss fra Røldal.
- Mildværet i morgen fredag skal ødelegge litt av puddersnøen vi har nå, men det går mot påfyll før åpning lørdag, sier han.

For deg som bor i Oslo er det gode nyheter på vei. Oslo Vinterpark åpner både Tryvann og Varingskollen på fredag.
- Vi er kjempefornøyde med å få til åpningen såpass tidlig, det er nå folk virkelig gleder seg og snakker om snø, så det er viktig for oss som ligger i tettbebygde strøk å komme i gang i god tid før jul, supplerer anleggsjef i Varingskollen Andy Taylor.
- Vi får takke værgudene for en kald november, som igjen har gitt oss muligheten til å produsere snø på et tidligere tidspunkt enn i fjor. Det er veldig godt å komme i gang i Tårnbakken under Tryvannstårnet og åpne skisenteret med en god magefølelse med at det også kommer noe kulde de neste dagene, forteller daglig leder i Oslo Vinterpark Espen Bengston.

 

Dette er skianleggene som holder åpent til helgen:
Aurdal - Valdres
Beitostølen
Bjorli
Drammen
Gaustablikk - Gaustatoppen
Geilo
Gol Skipark
Gålå
Hafjell
Haukelifjell
Hovden
Hemsedal
Kongsberg Skisenter
Kvitfjell
Myrkdalen - Voss
Norefjell
Oslo Vinterpark - Tryvann
Rauland - Vierli
Røldal
Sjusjøen
Skeikampen
Trysil
Tyin - Filefjell
Uvdal
Varingskollen
Vaset
Vrådal
Ål Skisenter