Like ved verdensberømte Canazei er en liten italiensk perle som heter Val Gardena eller Gröden. Faktisk henger det sammen med Canazei (forutom tider med sinnssyke mengder pudder, men mer om det senere). Val Gardena er kanskje ikke øverst på pudderjegerens topplassering over beste pudderstrøk. Men når Europa ikke får særlig med snø og og Val Di Fassa dalen der Canazei og Val Gardena ligger bryter alle snørekorder er det bare å komme seg på flyet. 

Vår redaksjon gjorde nettopp det: Egentlig starter det hele litt rart når du flyr til Venezia, som er mer lunt og koselig i forhold til bare noen få timer unna i en udugelig fiat. Der du møter grenseløse mengder italiensk champagne-pudder. Vi ankom Val Gardena etter en hard kamp med en rekke sure italienere og enorme mengder snø i forhold til det normale. 

Byen Val Gardena ligger ved enden av dalen og byr på et riktig fint, lite resort,  mange vakre bygninger, og hoteller og restauranter. Folk er svært vennlige i byen og snakker du dårlig italiano kan du prøve din gebrokne tysk. Her snakker de begge språk og rynker ikke på nesen bare fordi du ikke snakker språket. 

Vi  innlosjerte oss på nybygde Hotel Portillo som for få måneder siden avsluttet en massiv oppussing. De har brukt mange, mange euro, og resultatet er svært imponerende. Et gjennomført stilig hotell med rom i høy klasse. Et rom inkludert frokost og en stjerne-middag koster bare ca 1.000,- per mann/natt, og er verdt hver krone. Hver kveld er det mingling og forfriskninger i resepsjonen med små deilige snacks, champagne og kremete toner av piano før man sendes inn i restauranten for en skikkelig middag italiano med gode italienske viner .. 

Skiområdet er ikke det største, eller mest fancy med nye heiser etc., men man kommer seg enkelt rundt og sammenhengende sett er området stort og gir mange muligheter for variert skikjøring. Skogene gir god le og nordvendte skogsider med skråning ned er noe vi godt kan like. 

Det er et trekkplaster i seg selv at det serveres gode frokoster og lunsjer uansett hvor du går i skisenteret. Pizzaer laget i steinovn og de røde vinglass er store. Val Gardene ligger også så nært Østerrike at det er god afterski-atmosfære i lufter og den kjente østerrikske service smitter over på dalens vennlige italianoer. 

Oppsummert: 2014 var kanskje året da Val Gardena og Canazei burde vært øverst på listen over steder å besøke, men det er vel verdt å vurdere hvert eneste år.

Til sist må vi bare få anbefale det hyggelige og helt spesielle Hotel Portillo. Er det pudder-dag er du mest sannsynlig også den eneste som kjører det, for resten av skiløperne der nede er familier.