1. Vågalt i Wipptal
VM-bakken "Manni Pranger" er den bratteste maskinpreparerte bakken i Østerrike. Dristige skiløpere og snowboardere får satt sin utholdenhet på prøve i Steinach am Brenner (Tirol) på Ski & Leisure Arena Bergeralm. Den ekstreme bratte skråningen har en stigning på opp til 102 prosent (46 grader) og fører altså nesten vertikalt ned i Wipptal. Det anbefales å sjekke tidlig, før man reiser, informasjonen på nettsiden, om VM skråningen "Manni Pranger" er åpen, og er man der – anbefales det å kjøre noen oppvarmings-svinger i andre bakker. 

 

2. Svimmel i Streif
Den regnes som en av de vanskeligste og farligste bakkene i verden. Hvis ingen Hahnenkamm-renn finner sted, er "Streif" kjørbar for alle vintersporter i Kitzbühel skiområde. Løypa merket som rød (medium vanskelighetsgrad) ned Streif-bakken er «familie-utgaven», og omgår de tre vanskeligste delene. Med de vanskelige delene er bakken å regne som ekstrem skikjøring, med opp til 85 prosent fall, og kun for ambisiøse skiløpere. De som ønsker å følge i fotsporene til verdens beste skiløpere.

 

3. Høytflyvende Harakiri
Dette, er en levende legende. Brattere enn det innledende sporet i en hoppbakke. Vi snakker om "Harakiri" i Zillertal. Med 78 prosent gjennomsnittlig fall må selv ambisiøse, erfarne skiløpere sette konsentrasjonen på prøve her. For å komme ned her skal du ha tro på egne evner. Og kommer du ned, får du bildebevis levert av Mayrhofen fjellheiser. Som i motsetning til på Tusenfryd, er gratis.

  

4. Adrenalinkick i Arlberg 
Noen sier at det "lange tog" i Lech am Arlberg er den bratteste preparerte bakken i verden. Ved starten går det fort ut i 142 prosent fall (dette tilsvarer 55 ° helling). Preparerte skiløyper fører fra Rüfikopf og det er ekstremt bratt ned til Lech dalen. En alt-i-alt krevende 6,5 kilometer nedoverbakke, bare for fagfolk med både styrke og utholdenhet. Alpinfart-verdensrekorder har blitt satt her, og i gjennomsnitt er skråningen den bratteste på denne listen.

 

5. Modig i Montafon
Selv talentfulle skiløpere vil også finne sanne utfordringer i Montafon. Med ikke mindre enn sju mørkesvarte løyper, de såkalte "Black Scorpions", framstår skiområdet "Silvretta Montafon" forlokkende for de erfarne. 

De bratte bakkene Nova og Nova SüdSchwerer, Schwarzköpfle, skiområdene Sennihang og Abhenkina og  Sennigrat - alle med bakker på opp til 81 prosent stigning, ligger spredt ut. Spesifikt er Sennigrat-bakken kanskje mest utfordrende. Med start på 2300 meters høyde, svært svingete, bratte og isete partier er Sennigrat rett og slett et skikkelig adrenalinkick. Men totalt sett er alle "Black Scorpions" bakkene i Montafor verdig tittelen "utfordrende".

  

6. For de beste 
Først av alt: De som leter etter den perfekte, glatte skråningen, velg et annet sted. På "Gamsleiten 2" tilbyr skistedet Obertauern i Salzburg en av de bratteste kulekjøringsbakkene i Europa. Kategori jet-svart, med opp til 100 prosent stigning. Et kick for selv den beste blant skiløpere og snowboardere. Her kjenner selv erfarne fagfolk svetten kile.

  

7. Manndomsprøve på Montfort 
"De fire dalene" rundt stedene Verbier, Nendaz og Veysonnaz danner sammen et stort skiområde. Med taubanen når man det høyeste punktet, den 3330 meter høye Mont Fort. Herfra går det for våghalser å stå ca. vertikalt ned - over kinkig kulekjørings-terreng

  

8. Å klynge seg til åssiden 
World Cup downhill "Franz Klammer Stich" i Bad Kleinkirchheim i Kärnten teller med en helling på opp til 80 prosent også med blant de bratteste utfordringer i Alpene. Fra 3200 meter, til 842 meters høyde.

 

9. Djevelsk bratt på Golm
"Diabolo exit" på skistedet Golm im Montafon (Vorarlberg) er også en av de bratteste bakkene i Alpene. Opp til 70 prosent stigning vil bli overvunnet av fagfolk. "Maid di ahi" er mottoet - ikke for nybegynnere! Men her, har du overvunnet den vanskelige bratte delen, kan du se fram til komfortabel carving på resten av veien. Om ønskelig finer du imidlertid en ny djevelsk nedoverbakke kort tid etter fjellstasjon Golmerjoch, ved å svinge til venstre.

  

10. Flystyrt i Serfaus
Sist, men ikke minst: skianlegget Serfaus-Fiss-Ladis med mange bratte bakker. "Direttissima" er en del med gjennomsnittlig stigning på 70 prosent. Fra 2600 meter trekker tyngdekraften kroppen ned på en så måte her, at det bare er anbefalt for svært gode skiløpere å ta opp denne utfordringen. Spissen fører fra Almbahn mot Central Station Schönjochbahn i Fiss. En "Kamikaze" i seg selv, som også fører fra øvre stasjon til  midtstasjonen i Almbahn Schönjochbahn.