Onsdag denne uken besluttet eierne Oslo Snowpark AS å legge ut Varingskollen for salg. Det ble resultatet etter et møte mellom Oslo Snowpark AS og Nittedal kommune. 

— Det er med tungt hjerte at vi har besluttet å gjøre dette, sier daglig leder i Oslo Snowparks AS, Espen Bengtson til Romerikes Blad.

Oslo Snowpark AS eier også skisenteret på Tryvann i Oslo, og Bengtson forklarer at de ønsker å rette sitt fokus mot dette anlegget.

— Vi har driftet Varingskollen med underskudd i flere år. Det ønsker vi ikke å gjøre lenger. Det kan være fordelaktig med mer lokalt eierskap, sier Bengtson til Romerikes Blad. 

Styrelder i Oslo Snowparks, Thor Johan Furuholmen, forteller til Varingen at de har investert mellom 25 og 30 millioner kroner i Varingskollen siden de overtok i 1999.

— Vi har ikke tatt ut en krone i utbytte fra verken Varingskollen eller Tryvann, forteller han.

Ordfører i Nittedal kommune Hilde Thorkildsen vil nå melde fra til kommunestyret og ta formell kontakt med Hakadal IL og idrettsrådet. Hun har ingen tanker om det er aktuelt for kommunen å kjøpe anlegget. Det er det et samlet politisk miljø som må avgjøre. Skulle man ikke lykkes med å finne nye eiere vil den ytterste konsekvensen være at anlegget må legges ned.