På lørdag åpner Folgefonn sommerskisenter. Med gode muligheter for løssnøkjøring og bra værmelding kommer det til å bli en knallåpning.

Det jobbes nå på spreng på alle felt for å få alt klart til åpningen lørdag 30. april. Heisen er forlenget med 300 meter før årets sesongåpning, og det har kommet en splitter ny løype. Fra toppen er det 180 graders utsikt hvor du kan se til Nordsjøen og Stord i sør og utover Hardangerfjorden i nord.

 — Derfor har vi kalt den nye løypa panoramaløypa, det er helt rå utsikt fra toppen, sier daglig leder ved Fonna Glacier resort, Andreas Skogseth.

Nå er det åtte meter snø oppe ved vendehjulet og ti meter snø i henget. Bare siden påske har det kommet minst halvannen meter med nysnø.

— Vi forventer mange besøkende nå på åpningshelgen. Det er nysnø og fine forhold. I tillegg lokkes mange hit på begynnelsen av sesongen av de ekstreme brøytekantene, sier Skogseth.

Planlagt åpning var egentlig fredag, men på grunn av problemer med en vaier blir det åpning på lørdag i stedet.

Sommerskisenteret på Fonna ligger 19 kilometer fra Jondal sentrum. Med bil tar det en time fra Øystese og Norheimsund, en time fra Odda, to og en halv time fra Voss og Bergen, tre og en halv time fra Haugesund og seks og en halv time fra Kristiansand og Oslo.

Skisenteret planlegger å holde oppe til 4. september.