Til vinteren kan du slippe å stå i kø i Myrkdalen og på Gaustatoppen. De har inngått en avtale med heiskort-appen Skioo.

Skioo er en mobilapplikasjon som kobler sammen keycard og betalingskort. Du kan forhånds- eller etterhåndsbetale for heiskort gjennom telefonen din. På den måten kan du gå forbi heiskortkøen, spenne på deg skiene og kjøre rett bort til heisen. Poenget er at du kun skal betale for de turene du faktisk kjører til de prisene som gjelder på det tidspunktet. Du kan fylle på med penger både før og etter skidagen.

Selskapet ble startet i 2012 av sveitsiske Gregory Barbezat og Yngve Tvedt fra Norge. Skioo har vokst til å dekke over 55 skianlegg i Alpene, og nå har Gaustadtoppen og Myrkdalen også blitt med på laget.

Norske investorer

Den norske skistjernen Aksel Lund Svindal er blant de som har investert i selskapet. Han har vært veldig engasjert i utviklingen av appen det siste halvåret.

– Jeg synes det er veldig spennende med oppstart av nye selskaper. Gjerne teknologi. Her har jeg en mulighet til å kombinere dette med alpint. Å være med å lage en løsning som kan gjøre det enklere for folk å komme seg ut i bakken er helt gull, sier Aksel Lund Svindal til Fri Flyt.

Det statlige selskapet Investinor og Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica er selskapets største investorer i Norge. De har ifølge Dagens Næringsliv puttet inn over 50 millioner kroner i Skioo Holding AS som ble opprettet i Oslo våren 2016. I tillegg har Gunnar Hvammen, Henning Astrup og frikjøreren Per Kristian Hunder investert i heiskortløsningen.

Vil utvide i Norge

Skioo i Norge har et ønske om å få med seg flere norske alpinanlegg allerede kommende sesong. Endre Løvaas er ansvarlig for utviklingen av appen i Norge og forteller at de har fått mye positiv respons så langt.

– Vi er akkurat kommet ut av startblokka, men responsen i alpinanleggene har så langt vært entydig positiv. Myrkdalen Fjellandsby var de første til å ta kontakt allerede i fjor, og signerte avtalen som Skioo sitt første partneranlegg i Norge. Gaustatoppen fulgte, og vi står foran stor ekspansjon utover høsten. Vi håper å kunne ha 20-30 anlegg på plass før jul, forteller Løvaas til Fri Flyt.