Norge

Varingskollen har fått nye eiere

16th August 2016 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Varingskollen

Varingskollen har et stort område med terrengpark og er populært blant jibbere.

Varingskollen har et stort område med terrengpark og er populært blant jibbere.

Foto: Sparks Media

Hakadal Idrettslag har kjøpt Varingskollen for 4,5 millioner.

I mars i år besluttet Oslo Snowpark AS at de skulle selge Varingskollen og la skianlegget ut for salg. Etter dette har fremtiden vært usikker for anlegget rett utenfor Oslo. Men i juli i år underskrev Hakadal Idrettslag en avtale med Oslo Snowpark AS, og mandag denne uken tok de formelt over skisenteret.

Oslo Snowpark AS eier også Tryvann skisenter i Oslo og uttalte at de ønsket å rette alt fokus mot dette senteret. Varingskollen har gått med underskudd i flere år, og Oslo Snowpark mente da at det er fordelaktig med mer lokalt eierskap.

Varingskollen Alpinsenter har nå fått lokale eiere.  - © Varingskollen

Varingskollen Alpinsenter har nå fått lokale eiere.

Foto: Varingskollen

Påtroppende styrelder i Varingskollen Alpinsenter, Truls Klokkerud, har tro på at de skal få fart på anlegget igjen. De har et mål om å gå i null allerede første sesongen.

– Vi skal få anlegget oppe og gå, og åpne tidligere. Både park og olaløype. Vi må ha bedre anlegg for snøproduksjon, med nye pumper i elva. Vi skal også gjøre masseutfyllinger i terrenget. Det skal inn mange hundre lass slik at vi trenger mindre snø. I tillegg skal de andre trassene være mindre preparerbare. Det er to viktige grep, sier Klokkerud til Fri Flyt.

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!