Norge

Nå kan du stå på ski i Norge

4th October 2016 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Geilo, Sjusjøen

På Fannaråkbreen la det seg et fint lag med nysnø i helgen. Lite vind og upåvirket snø sørget for en herlig nedkjøring for disse gutta. Her kjører Martin Andersen.

På Fannaråkbreen la det seg et fint lag med nysnø i helgen. Lite vind og upåvirket snø sørget for en herlig nedkjøring for disse gutta. Her kjører Martin Andersen.

Foto: Vegard Fredheim

I Jotunheimen har den første snøen kommet, og toppturentusiaster fikk herlige nedkjøringer i nysnø i helgen. På Geilo og Sjusjøen har de åpent for alle i høstferieukene. Det er bare å finne frem skiene!

Og er du på jakt etter nye ski denne sesongen har du mye å glede deg til. Skiinfo/OnTheSnow har testet over 100 par ski. Vi kan avsløre at årets ski er noe av det beste vi noen gang har testet! 

Stor skitest
Første uken i mars gjennomførte Skiinfo/OnTheSnow en stor skitest i Snowbird i Utah i USA for sesongen 2016/2017. 18 fantastiske skikjørere testet over 100 par ski på tre dager. Vi presenterer resultatene i fire kategorier for både kvinner og menn: Carvingski, Allmountainski, Freerideski og Pudderski. Nå kan du lese resultatene for kategoriene ”carvingski for menn”, ”carvingski for kvinner”, ”allmountainski for menn” og ”allmountainski for kvinner”. Det er mye å glede seg over.

Vårt test-team består av erfarne skiløpere, tidligere verdenscup-deltagere, skiinstruktører, skiredaktører og skielskere som jobber innen bransjen. På evalueringsskjemaer ga de poeng mellom 0 og 5 i kategoriene carving, allsidighet, stabilitet og lekenhet. Du kan også lese om tekniske detaljer, detaljerte beskrivelser av skienes oppførsel i snøen og skitesternes inntrykk.

Jibbepark på Sjusjøen
Strålende solskinn og fantastisk høstvær sørget for en knall åpning av jibbeparken på Sjusjøen. Parken er 100 meter lang og består av flere elementer og hopp. De skal etter planen holde åpent til 16. oktober og fyller på med snø fra snøfabrikken når det er nødvendig.

På Sjusjøen har de også åpen sykkelpark. Du kan derfor kombinere skikjøring med sti- og downhillsykling.

Jibbeparken på Sjusjøen Skisenter har gode forhold og planlegger å være åpen til 16. oktober.  - © Sjusjøen Skisenter

Jibbeparken på Sjusjøen Skisenter har gode forhold og planlegger å være åpen til 16. oktober.

Foto: Sjusjøen Skisenter

Høstski på Geilo
30. september åpnet de traseen i Havsdalen på Geilo. Frem til 16. oktober er bakken åpen for alle mellom klokken 11:00 og 15:00. De har også et parktilbud, så det er bare å finne frem ski eller snowboard.

Dagskort koster kr 100. Havsdalskroa er også åpen mellom klokken 09:30 og 16:00 hver dag. Etter 16. oktober vil tilbudet være forbehold treningsgrupper, men parktilbudet vil være åpent i helgene fremover mot ordinær sesongstart.  

Sommerskisentrene
Fonna Glacier Resort hadde sin siste åpningsdag 25. september, men på Galdhøpiggen sommerskisenter kan du fortsatt stå på ski. De planlegger å holde åpent ut oktober 2016.

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!