Norge

Dag 1: Chamonix til Argentier-hytta

21st October 2016 | Christine Amdam

På vei mot Argentier-hytta første dagen.

På vei mot Argentier-hytta første dagen.

Foto: Mattias Erlandson

Vi startet dagen på bakeriet i Chamonix sentrum hvor vi kjøpte frokost og lunsj som vi pakket med oss. Deretter ble det en del venting på buss og gondol, men til slutt kom vi oss endelig på toppen av Aiguille des Grands Montets (3295 moh). Det var fantastisk å starte turen med en nedkjøring på Argentier-breen. I og med at vi var i nærheten av anlegget var det en del spor der fra før, men snøen var helt nydelig. Det var litt uvant å kjøre med så stor og tung sekk, men det gikk overraskende bra.

– Jeg føler meg uvel, kommer det plutselig fra en av jentene i gruppen da vi var kommet halvveis ned breen.

Etter all ventingen på buss og gondol kjente hun ikke tærne sine, og hun var svimmel. Det er et lite sjokk for kroppen å plutselig bevege seg i over 3000 meters høyde. Men vi kom oss alle ned til slutt. Da vi hadde kommet ned i dalen var det på med feller og av med klær. Og for et fantastisk vær, turen kunne ikke startet bedre. Jakke, lue og votter ble lagt i sekken og det var skikkelig påskestemning. Turen til hytta var ikke spesielt lang. Da vi kom frem til Argentier-hytta (2771 moh) ble vi overrasket over hvor fin den var. Vi fikk servert suppe og ost til lunsj. Deretter tok vi en ekstra tur for å øve på sender og mottager, samt lage snøanker. Det er viktig at også vi vet hva vi skal gjøre hvis guiden skulle falle ned i en sprekk.

Guide Mattias Erlandson lærer oss å lage snøanker.  - © Maren Myre Baksaas

Guide Mattias Erlandson lærer oss å lage snøanker.

Foto: Maren Myre Baksaas

Det var gledeshyl ved middagsbordet da vi fikk servert spagetti bolognese. Etter en lang dag med mange inntrykk smakte det helt nydelig.

En av jentene fikk skikkelig hodepine og selv slet jeg litt med kvalme og hodepine. Vi merket at høyden tok godt tak i kroppen. Middagstallerknene ble byttet ut med turkart, og guiden vår Mattias gikk gjennom ruten for neste dag. Deretter var det tidlig i seng på rekke og rad i køyesenger. Det var herlig å krype ned i lakenposen med store forventninger til morgendagen. 

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!