Det er viktig å pakke lett og ikke drasse med seg unødvendig utstyr. Man trenger mindre enn man tror. Ryggsekken bør være 30-40 liter. Du bør få plass til alt i en 35 liter sekk. Vi arrangerte transport av bagasje fra Chamonix til Zermatt. De mest hard core dropper dette og reiser hjem i det samme tøyet som de har gått med på turen. Men da må man tenke på hvordan man skal frakte skiene og breutstyret på flyet. Vi var veldig fornøyd med å få fraktet bagasjen slik at vi kunne ha med joggesko, rent tøy, skibag osv. som ventet på oss i Zermatt.                                          

Skiutstyr:
Ski
Staver
Feller
Sko (ferdig inngått)
Skarejern

Skredutstyr:
Sender/mottaker (husk ekstra batterier)
Spade
Søkestang 

Breutstyr:
Isøks (lett øks, 40-50 cm)
Stegjern
Sele
2 skrukabiner
Tau (vår guide hadde med tau til vår gruppe) 

Klær:
Her vet du selv best hva som fungerer for deg, men det er viktig å ikke ta med for mye. Vi hadde med et sett med ull som vi gikk med og et sett med ull til kvelden. Man går med ullstilongs eller skibukse inne på hyttene. Alle hyttene er utstyrt med crocs, så man behøver ikke tenke på tøfler eller tjukke sokker. 

Annet utstyr:
Solbriller
Skibriller
Hjelm (dette er ikke obligatorisk, mange velger å gå uten hjelm.)
Solkrem
Hodelykt
Lakenpose
Toalettsaker og våtservietter
Førstehjelpsutstyr (husk gangsårplaster og hodepinetabletter)
Ørepropper
Drikkeflaske
Kamera
Europeisk helsetrygdekort (E111)
Reiseforsikring
Redningsforsikring (Vi meldte oss inn i REGA, som er det sveitsiske redningsselskapet. Hvis du ikke er medlem der blir det veldig kostbart dersom du må hentes med helikopter)
Pass
Kontanter (Hyttene tar ikke kort. Den første natten trenger man EURO, resten av hyttene tar sveitsiske franc) 

Transport:
Vi tok fly tur/retur Genevé. Fra flyplassen tok vi en shuttlebuss til Chamonix. Der finnes en rekke ulike selskaper å velge mellom, og det kan være en fordel å bestille på forhånd. Fra Zermatt og tilbake til flyplassen tok vi tog. Dette er en ganske lang togtur på 3-4 timer. Noen velger også å reise tilbake til Chamonix med buss når man kommer til Zermatt. Da slipper man å frakte bagasje. Vi synes derimot at det var gøy å oppleve begge alpebyene. Vi booket selv overnatting i Chamonix og Zermatt, og vi hadde en overnatting på hvert sted.

Norske guideselskaper som har guidede turer på Haute Route:
Fjellguide.no
Bre og Fjell
Hvitserk
Høyt og Lavt
Tindeveglederne