Norge

Rekordtidlig sesongåpning på Kongsberg

9th November 2016 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Kongsberg Skisenter

Kongsberg - Funkelia.

Kongsberg - Funkelia.

Foto: Kongsberg skisenter

På fredag 11. november klokken 15 åpner heisene i Kongsberg skisenter. Med en halvmeter nysnø og snømaskiner som jobber på spreng blir det rekordtidlig sesongåpning i år.

I tillegg blir det en stor feiring av at vinteren har kommet til skisenteret. Det markeres med et fyrverkeri i bakken klokken 19, og skisenteret lover at det blir spektakulært. Det er mange år siden Kongsberg har kunnet åpne så tidlig som i år. 

– Her har snøkanonene gått for fullt døgnet rundt siden kulda kom. Når vi i tillegg har fått så mye som en halv meter natursnø kan vi kjøre i gang heisen allerede på fredag, forteller daglig leder ved Kongsberg skisenter, Halvor Jamtveit. 

Daglig leder ved Kongsberg skisenter, Halvor Jamtveit jubler over rekordtidlig sesongåpning i år.  - © Tor Lindseth

Daglig leder ved Kongsberg skisenter, Halvor Jamtveit jubler over rekordtidlig sesongåpning i år.

Foto: Tor Lindseth

De ansatte ved Kongsberg skisenter har jobbet på spreng døgnet rundt for å få til rekordtidlig sesongåpning. Sammen med driftsjef Terje Karslen har Jamtveit selv vært med å jobbe med snøproduksjonen og preparere bakkene.

– Jobben må gjøres døgnet rundt, så kontoroppgavene utføres innimellom fra styrehuset i tråkkemaskinen. Den siste uka har jeg vel nesten bodd i bakken, sier Jamtveit. 

Jobber for å åpne flere løyper så fort som mulig

Det første som blir tilgjengelig på fredag er skålheisen og skiparken. Det behøves litt mer arbeid i bakkene før de lengste trasèene og stolheisen åpner, selv om det er kommet nesten 50 cm snø.

– Vi starter stolheisen så fort vi får klargjort Ormen Lange, men her trenger vi å sikre oss ved å kjøre på med mer snø for gjøre snøsålen robust så ikke hele sesongen blir ødelagt om vi plutselig skulle få mildvær, forklarer Jamtveit.

For langrennsentusiastene er det er også scooterkjørte skiløyper i Funkelia, og de aller ivrigste har allerede testet langrennsskiene 

Oppgradering av skisenteret

Kongsberg skisenter har investert store summer foran årets sesong for å gjøre skisenteret bedre. Skikroa pusses opp, samt at det blir et helt nytt barneområde i bunn av Turisten. Det blir bredere, lengre og har fått et nytt skibånd. Skisenteret gjør det de kan for å få den nye barnebakken klar så snart som mulig. 

 


 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!