Norge

Historisk god sesongåpning

10th November 2016 | Christine Amdam

Skikjøring i Havsdalen på Geilo. På lørdag er sesongen skikkelig i gang.

Skikjøring i Havsdalen på Geilo. På lørdag er sesongen skikkelig i gang.

Foto: Nils Erik Bjørholt

Med et stort snøfall og stabile kuldegrader tidlig i november er det mange skisentre som kan åpne rekordtidlig i år. Det er ingen grunn til å la skiene ligge i helgen.
I hele 19 skisentre i Norge kan du stå på ski nå til helgen. Dette er en historisk god sesongåpning for skianleggene i Norge. Hvis du frykter for at sesongen vil vare kortere fordi den begynner så tidlig, kan du ta det helt med ro. Skisentrene melder at de har fått laget solide såler som vil holde en lang sesong. 

Disse skisentrene er åpne i helgen:
Beitostølen, Bjorli og Vaset har allerede hatt åpning.

Kvitfjell åpner torsdag 10. november.

Trysil, Hemsedal og Kongsberg åpner fredag 11. november.

Geilo, Hafjell, Norefjell, Sjusjøen, Ål skisenter, Vrådal, Skeikampen, Gaustablikk, Nesbyen, Uvdal og Gålå åpner lørdag 12. november. Oslo Skisenter åpner et skibånd i helgen som er gratis, resten av heisene åpner neste helg.

40 cm nysnø på Geilo
For de som er glad i ski og snø har været vist seg fra sin beste side på Geilo den siste uken. Der har de fått 40 cm med nysnø og kalde temperaturer har gjort at de kan kjøre snøkanonene for fullt. 

På Geilo har de hatt åpent siden høstferien i en tidligpark i Havsdalen. Nå åpner de også Sonjaløypa på Geilosiden.

— Vi har sikret en god såle i flere av våre bakker som vil vare hele vinteren, og er klare for å åpne flere skibakker til helgen, sier markedssjef Elisabeth Tellefsen i en pressemelding. 

Mange aktive skikjørere har hatt treninger i løypa i Havsdalen på Geilo som har vært åpen siden 1. oktober.  - © Geilo Holiday

Mange aktive skikjørere har hatt treninger i løypa i Havsdalen på Geilo som har vært åpen siden 1. oktober.

Foto: Geilo Holiday

Åpner til toppen i Kvitfjell
Kun en gang før har Kvitfjell åpnet løypene til toppen så tidlig som i år.

— Nå jobbes det på spreng mot en historisk god sesongstart i Kvitfjell. Snøleggerne og preppegutta jobber døgnet rundt for å få alt på plass. Kulden ser ut til å holde seg godt fremover, så tempoet forblir høyt i kommende uker, forteller markedsansvarlig i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann.

Kvitfjell åpner familiebakken torsdag 10. november, mens bakkene til topps åpner lørdag 12. november. 

— Tilsammen har vi tre heiser og tre åpne løyper pluss øvre del av parken i gang på lørdag. Det gir omkring 3,2 km løyper med knallgode snøforhold. Det er også kjørt opp ca 10 km langrennsløyper, sier Fürst Holtmann. 

Det jobbes på spreng i Kvitfjell, og på lørdag åpner bakkene helt til topps.  - © Vibeke Fürst Holtmann

Det jobbes på spreng i Kvitfjell, og på lørdag åpner bakkene helt til topps.

Foto: Vibeke Fürst Holtmann

Fyrverkeri på Kongsberg
På Kongsberg skisenter jubler de også over at de har fått opp mot en halv meter nysnø så tidlig i november. De markerer den rekordtidlige sesongåpningen med et stort fyrverkeri i bakken fredag klokken 19.

— Her har snøkanonene gått for fullt døgnet rundt siden kulda kom. Når vi i tillegg har fått så mye som en halv meter natursnø kan vi kjøre i gang heisen allerede på fredag, forteller daglig leder ved Kongsberg skisenter, Halvor Jamtveit. 

 

Daglig leder ved Kongsberg skisenter, Halvor Jamtveit jubler over rekordtidlig sesongåpning i år.  - © Tor Lindseth

Daglig leder ved Kongsberg skisenter, Halvor Jamtveit jubler over rekordtidlig sesongåpning i år.

Foto: Tor Lindseth

Det første som blir tilgjengelig på fredag er skålheisen og skiparken. Det behøves litt mer arbeid i bakkene før de lengste trasèene og stolheisen åpner, selv om det er kommet nesten 50 cm snø.

For langrennsentusiastene er det er også scooterkjørte skiløyper i Funkelia, og de aller ivrigste har allerede testet langrennsskiene. 

Se full oversikt over når skianleggene i Norge åpner her.

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!