Barn er sjeldent erfarne skiløpere. Derfor er valg av ski desto viktigere; dersom barna har det gøy vil de også lære med suksess. Her er de viktigste tipsene for å velge riktig ski-lengde.

Begynn i det små

Ikke gjør den feilen å kjøpe ski til barna som skal holde "et par år". Unge nybegynnere med for lange ski har svært vanskelig for å utvikle seg og å ha det gøy mens de står på ski. Med kortere ski lykkes de derimot ofte imponerende raskt og godt. Av denne grunn er leie-ski et godt alternativ for barn, eventuelt kjøpe brukt. Eller la være å kjøpe det dyreste utstyret mens barna vokser raskt.

I hvert fall til armhulen

For absolutte nybegynnere i bakkene rekker de perfekte skiene bare til armhulen. De mer erfarne barna bør optimalt ha ski-lengde til over skulderen. Når den lille raceren har fått tilstrekkelig trening på skiene, kan lengden på skiene strekke opp til over nesen. Og regelen går; jo større barna er, jo lenger kan lengden av skiene være. For barn over 120 cm kan skiene strekke like langt som kroppslengden (om ferdighetene er gode). Når barna vokser opp over 140cm, kan kanskje lengden på skiene også overstige kroppslengden. Viktig: Skiene bør aldri være for korte, altså ikke kortere enn til armhulen. Hvis ikke kan overgangen til lengre ski bli vanskeligere. 

Ha det gøy med barna i bakken!