Norge

Restauranter i skiløypene: Her er seks av de beste i verden

13th December 2016 | Monica Adorno

På terrassen til Chez Vrony har du fantastisk utsikt mot Matterhorn.

På terrassen til Chez Vrony har du fantastisk utsikt mot Matterhorn.

Foto: Chez Vrony

En av de be beste tingene med skiferier er den fantastiske vinen og maten som serveres langs løypene. Når du i tillegg har fått opp appetitten etter å ha stått på ski, er det lite som slår det å spise god mat og drikke på en restaurant omgitt av fjell og daler. Vi synes restaurantene er aller best når det er masse mennesker, bra service, spennende menyer (som også inneholder lokal og tradisjonell mat) og restauranter som har en hype. Sjekk ut våre favoritter i skianlegg verden over. Vi har vann i munnen allerede...

Chez Vrony, Zermatt, Sveits

Chez Vrony er en fine dining restaurant på en topp med fantastisk utsikt til Matterhorn. Stemningen er rustikk og fancy, og man føler seg veldig velkommen. Her er det fokus på å bruke de riktige produsentene; alt er organisk og lokalt, og kjøttet kommer fra dyr som beiter i Alpene, noe som gjør det ekstra saftig og mørt. Menyen har tradisjonelle middelhavsretter, og noen egne spesialiteter. Suppene er spesielt gode, og det finnes et stort antall supper å velge mellom. Føler du for noe kjent? Gå for fiskesuppen. Er det dagen derpå? Prøv Bloody Mary-suppen. Eller du kan gå for det organiske lammet, hjemmelagde pølser og den klassiske tartifletten. Og hvis du ikke blir glad av noe av dette; burgerne er magiske.

En ting som skiller restauranten fra god til minneverdig er servicen, og at hele restaurantopplevelsen blir bedre på grunn av servitørene som behandler alle som VIPs. Her nyter du, og denne restauranten fortjener all hypen.

For å komme hit tar du løype 6 fra Sunnegga til Findels. Restauranten er rett ved heisen. 

Fine dining på Chez Vrony.  - © Chez Vrony

Fine dining på Chez Vrony.

Foto: Chez Vrony

Cave de Creux, Courchevel, Frankrike

Denne restauranten drives av to brødre som tidligere var proffe skikjørere. Cave des Creux har en klassisk brasserie-meny med et stort utvalg av spesialiteter fra Savoie og en hjemmelaget dessertbuffet.

Atmosfæren er avslappet luksus. Inne kan man nyte lunsjen rundt peisen, mens ute kan man nyte utsikten over Courchevel-dalen og Mont Blanc ved siden av en peis som de også har utendørs.

Hovedkokk Daniel Thibault er lidenskapelig engasjert i kvaliteten på ingrediensene, og han velger personlig hver produsent. Menyen inneholder en fantstisk oste-fondue, trøfler, en lett tunfisk-stek, lammekoteletter stekt i hvitløk og biff tartar. Alt smaker helt utsøkt. Den omfattende vinlisten er strålende – spør servitøren om å anbefale noe lokal vin.

Serviøtrene er oppmerksomme uten å bli påtrengende. Selv om det er fullt gjør de sitt beste for å finne plass til deg. Prisene er i den øverste delen av pris-skalaen. En forrett ligger fra 150 kroner, mens en hovedrett starter på 350 kroner. Men kjøttet er fantastisk, så prisene føles ikke så ille. Du finner restauranten over Altiport.  

Cave des Creux i Courchevel.  - © Cave des Creux

Cave des Creux i Courchevel.

Foto: Cave des Creux

Chez BaBeth, Morzine, Frankrike

På utsiden er det et pepperkakehus som er overdådig pyntet. Men på innsiden er BaBeths lille trehytte mindre overfylt og veldig koselig. Dekorert med julepynt og pelskledde stoler er atmosfæren varm, velkommen og morsom. Det er litt som å henge i stua til en kompis, med masse gode venner. Eieren, BaBeth, er en eksentrisk dame, som er elsket av lokalbefolkningen som ofte spiser her. De ansatte er sjarmerende. På menyen får du dagens tapas og hvit sangria. Forrettene ligger på rundt 150 kroner og hovedrettene på 250 kroner.

Det blir fullt, det kan bli høy lyd og musikken skrus opp. Gå med en vennegjeng med avslappet holdning og en dose tålmodighet, (det kan være litt venting for å få bord) og dere vil elske det. Vi anbefaler terrassen bakerst i restauranten.

Chez BaBeth ligger i bollen kalt Plane Dranse som ligger i nærheten av stolheien Caux de Rose. Restauranten er liten, så det er viktig å booke bord på forhånd. 

Inne i i Chez BaBeths magiske grotte.  - © Chez BaBeth

Inne i i Chez BaBeths magiske grotte.

Foto: Chez BaBeth

Edelweiss, Val d’Isère, Frankrike

På kanten av Mangard-løypa som går ned til Le Fornet ligger restauranten Edelweiss. Det er en tre- og steinhytte som blander moderne med rustikt.

Her får du servert tradisjonell fransk mat som er et hakk mer fancy enn mye annet. Du finner andebryst a la plancha, biff tenderloin og restaurantens berømte tartiflette på menyen, alle rettene smaker utsøkt og er servert vakkert. Utenfor finner du en stor og solrik terrasse med fantastisk utsikt over fjellene rundt. Her er det plass til store grupper, bare husk å booke på forhånd.

Forrettene ligger på mellom 120 og 180 kr, mens hovedrettene koster rundt 230 kr. De har også en tre-retters meny for omtrent 250 kr og en to-retters for 210 kr.

Hvis du ikke er en stor fan av foie gras bør du vurdere en av de andre restaurantene i nærheten. Her er det fokus på kjøtt.

Chalet L'Edelweiss i Val d'Isere.  - © Chalet L'Edelweiss

Chalet L'Edelweiss i Val d'Isere.

Foto: Chalet L'Edelweiss

Cloud 9, Aspen, USA

Du finner ikke noe bedre party på toppen av et fjell enn dette. Cloud 9 ligger i en hytte som tidligere ble benyttet av skipatruljen, og restauranten har en fantastisk terrasse. Her får du utsikt over to av Colorados med berømte topper: Maroon Bells. Her er det fancy og champagne-spruting foregår som et daglig ritual...

Maten er fantastisk. Rakletten og fonduen har blitt beskrevet som noe helt for seg selv, og deres braised beef short ribs er også utsøkte. Men det som virkelig trekker folk hit er atmosfæren. Det blir ganske raskt god stemning, og her danser folk på bordene. De ansatte er fantastiske og får en ekstra stjerne for å takle alle som kanskje har fått i seg en drink for mye. Bare en advarsel: Ikke kom hit for en rolig og intim middag, da vil du hate det.

Book så tidlig som mulig, mange booker bord flere uker i forveien. Du finner Cloud 9 på toppen av heisen som heter Cloud 9 på Highlands Mountain. 

På Cloud 9 i Aspen.  - © Cloud 9

På Cloud 9 i Aspen.

Foto: Cloud 9

Raven´s Nest, Whistler Blackbomb, Canada

Dette er Whistlers første vegetar-restaurant, og de har satt bærekraft og miljø på toppen av agendaen. Kjøkkensjef Wolfgang Sterr mener at dyreoppdrett har veldig negativ innvirkning på miljøet, og hans lidenskap for en mindre ødeleggende og sunnere diett har vært med å skape Raven´s Nest.

Du finner mange kjøttlignende retter på menyen; som koreansk beef com chi sandwicher, kylling i pita, sandwicher med kjøttboller, chilligryte og store super-salater. Prisene er gunstige og blant de billigste i Whistler.

Dette er en ikke-snobbete restaurant hvor du virkelig føler deg velkommen; vi liker stedet veldig godt.

Du finner Raven´s Nest på toppen av Creekside-gondolen på Whistler mountain. Vårt beste tips: Sett deg på en benk på gondolens side, her er utsikten aller best! 

Lunsj på Raven's Nest, Whistler Blackcomb, Canada.  - © Raven's Nest

Lunsj på Raven's Nest, Whistler Blackcomb, Canada.

Foto: Raven's Nest

 

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!