Norge

Trysil feirer 50 år med ny stolheis

14th December 2016 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Trysil

Den nye stolheisen, Skihytta Ekspress, står klar med vindbobler, varme i setene og høye seter. Foto tatt 13.12.16

Den nye stolheisen, Skihytta Ekspress, står klar med vindbobler, varme i setene og høye seter. Foto tatt 13.12.16

Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

26. desember 1966 åpnet Familietrekket på Høyfjellsenteret i Fageråsen. Og det er nettopp her det blir bursdagsfeiring og jubileumskake den 26. desember 2016. Dette er bare et av mange arrangementer som skal markere jubileet i 2017. 

Ny stolheis

Men hovedgaven er altså ”Skihytta Ekspress”, en høyteknologisk 6-seters stolheis ved Skihytta. Trysil har et håp om at dette området av senteret nå skal bli mye flittigere brukt. Her har de også investert i et helautomatisk snøsystem og nydesignede løyper.

— Satsningen har kostet cirka 75 millioner kroner, en verdig bursdagsgave til jubilanten. Det blir offisiell åpning av den nye stolheisen fredag 13. januar. Åpningen skjer ved dalstasjon Skihytta Ekspress hvor det blir litt servering, underholdning, offisiell premieretur og så avslutter vi med fakkelkjøring ned fjellet, forteller Bo Halvardsson, daglig leder i Skistar Trysil i en pressemelding.

 I løpet av 50 år har Trysil utviklet seg fra å være ei bortgjemt skogsbygd til å blir Norges største og mest populære skisted.  - © Ola Matsson/Skistar Trysil

I løpet av 50 år har Trysil utviklet seg fra å være ei bortgjemt skogsbygd til å blir Norges største og mest populære skisted.

Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Ny flyplass

Desember 2018 skal flyplassen Scandinavian Mountain Airport stå klar. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom to land og fire kommuner. Destinasjonen er to av de største alpindestinasjonene i Norge og Sverige, nemlig Trysil og Sälen. I tillegg er det kort vei til Engerdal og Idre. Dette skal gi flere utenlandske turister til Trysil.

— Fremtiden ser absolutt lys ut for oss. Når de første gjestene lander på Scandinavian Mountain Airport vil det bety flere internasjonale gjester til oss. I tillegg jobbes det med å videreutvikle Trysil som helårsdestinasjon, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

Det er estimert at flyplassen skal gi 500 nye arbeidsplasser til regionen. Flyene som skal lande her er både rutefly og charterfly fra innland og utland. Den eksisterende sportsflyplassen ved Mobergskölen i Dalarna og nær norskegrensen skal bygges ut. Den svenske regjeringen innvilget en investeringsstøtte på 250 millioner svenske kroner i 2014.

Trysil fyller 50 år og det skal feires gjennom hele 2017.  - © Ola Matsson/Skistar Trysil

Trysil fyller 50 år og det skal feires gjennom hele 2017.

Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Jubileumsprogram

Men først er det altså feiring av Trysils 50-årsjubileum som står på agendaen. I 2017 skal mange av de spennende fortellingene og historiene som har vært med på å forme Trysil som en skidestinasjon.

— Vi har prøvd å skape et varierende jubileumsprogram som både skal handle om historien vår, men som også skal inneholde bursdagsfest og morsomme markeringer. Trysil skimuseum vil ha ukentlige presentasjoner av den spennende historien vår, det blir markeringer på spisesteder med retter fra de fem siste tiårene og det vil også bli gode konsertopplevelser i Trysilfjellet gjennom vintersesongen, sier turistsjef Sanaker Lohne.

 

 

 

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!