Norge

Topp skisteder i verden å feire nyttår

19th December 2016 | Monica Adorno

Nyttårsaften på Europas høyeste dansegulv i Tignes i Frankrike.

Nyttårsaften på Europas høyeste dansegulv i Tignes i Frankrike.

Foto: andyparent.com

Bare glem å feire nyttår hjemme i år. Når venner og familie desperat prøver å komme opp med gode ideer for feiring i siste liten, kan du cruise rundt i fjellene og starte det nye året med å kjøre i dyp pudder. Det er på tide å bli hekta på fjellfeiring!

ST ANTON, Østerrike

St. Anton er party-sentralen, og her danses det på bordene for å si det sånn. Du vil nok mest sannsynlig oppleve en uke med fest og moro, og du trenger muligens et par uker for å komme deg i etterkant. Men det er verdt det, garantert. 

Av alle de legendariske barene er Mooserwirt den minst kjente, men de klarer allikevel å selge 5000 liter øl om dagen, og sikkert like mye jägermeister. Crowden er opprørsk og ute etter å ha det gøy. Stedet har hatt en bra reise. Fra å være et fjøs, til å bli et ganske fancy fjøs, med et fancy boutique hotell ved siden av. Det betyr at du kan pløye deg forbi party-folket og stikke over til hotellet og slappe av dersom du skulle ha behov for det. Den 27. desember synger koret Wilten Boys her.

Hvis du derimot elsker party-stemningen anbefaler vi ”KK” Krazy Kanguruh eller Murrmel eller Kandahar som alle er bra steder å dra før du kommer til Moosewirt. Alle stedene har nyttårsfeiringer på sin egne episke vis. Ved midnatt kan dere joine horder av folk i St. Antons hovedgate for en stor nedtelling og fyrverkeri. 

Andre arrangementer er det fantastiske demo-showet på verdenscupstadion med skiinstruktører den 30. desember. Den 45 minutter lange presentasjonen vil vise hvordan skikjøring har utviklet seg de tiårene. Dette blir et herlig show med koreografi av topp klasse.

Den 3. januar kan du oppleve live musikk i Championship Hall som ”Ambassade Orchestra Vienna” skal fremføre. Verdt å få med seg. 

Live musikk på Mooserwirt i St. Anton.  - © St. Anton Tourism

Live musikk på Mooserwirt i St. Anton.

Foto: St. Anton Tourism

TIGNES, Frankrike

Historisk sett bra med snø og herlig partystemning gjør at det å feire nyttår i Tignes er et godt valg. Skistedet, som er et av de høyeste i de franske alper, består av fem landsbyer. Hver og en har sin egne unike karakter, med mest fokus på natteliv i Val Claret og Le Lac. Begge disse er vel integrerte i heis-systemet og du finner mange overnattingsmuligheter med ski-in og ski-out. Le Lavachet har litt roligere natteliv enn Claret og Le Lac, og er derfor et veldig godt alternativ for familier. Tignes Boisses og Tignes le Brevières er både billigere og vakrere enn de tre andre, og her kommer du deg også enkelt til skianlegget enten med heis eller buss. Du har over 60 barer å velge mellom i Tignes, og alle har eget program for nyttårsfeiringen. 

Hovedarrangementet for 2016 er en konsert på nyttårsaften med pop og rock, som er holdt i samarbeid med Radio RTL2. Her kan du danse på Europas største utendørs dansegulv. Hvis du drar utenfor Maison de Tignes når klokka nærmer seg tolv vil du være med å telle ned til det nye året sammen med hundrevis av andre. Her vil det være et stort fyrverkeri når klokka slår tolv. Du vil bli henrykt!

Utendørs nyttårsfeiring i Tignes.  - © Vincentkwk

Utendørs nyttårsfeiring i Tignes.

Foto: Vincentkwk

RUKA, Finland

I det litt mindre kjente Ruka i Finland, som er innenfor den arktiske sirkelen, ligger forventningene i luften før jule- og nyttårsfeiringen starter. Av de mange aktivitetene som tilbys finner du blant annet foring av reinsdyr, hundekjøring med huskyer, bærplukking i skogen og isfiske. Da lager man først et hull i isen på elven, og senere tilbereder du fangsten på bålet. For nyttårsaften vil vi trekke frem en fantastisk middag på Kontioluola. Restauranten ligger i en grotte midt inne i skogen og har plass til 350 mennesker. Inne i restauranten har de pyntet med hundrevis av levende lys og flere åpne ildsteder. Med en behagelig og rolig musikk i bakgrunnen vil dette bli en fantastisk middags-opplevelse. Klokken fem på tolv starter et skishow opplyst med fakler, som blir etterfulgt av fyrverkeri. For skikkelig finsk party-stemning bør man dra videre til en karaokebar hvor dansing på bordene og klatring i taket er forventet og oppfordret! 

Nordlys over Ruka i Finland.  - © Ruka Ski Resort

Nordlys over Ruka i Finland.

Foto: Ruka Ski Resort

KLOSTERS, Sveits

Upretensiøse Klosters er en favoritt blant de mindre kjente skidestinasjonene i Alpene. Skistedet er kjent for kvalitets-skikjøring og litt annerledes tradisjoner. På topp av disse tradisjonene finner du det årlige grise-løpet som finner sted på dagen på nyttårsaften. Da vil du se en haug av griser som løper rundt i byen. Hele byen kommer ut for å vedde på sin favoritt-gris og lokale bønder har med ost og kjøtt som de selger. Det er også masse lokal vin å få tak i.

Her er festingen noe mer dempet enn ved andre anlegg, og festene finner sted på koselige og gjerne private chalets. Dette er et spesielt skianlegg med en vinner-oppskrift som er simpel: Bra skikjøring, fine restauranter og en lokalbefolkning som virkelig ønsker deg velkommen. Det er et fantastisk sted å feire nyttår litt mer low key, men allikevel moro. Hvis du har med deg tenåringer vil de elske å danse natten inn på The Casa Antica.

Grise-løp i Klosters.  - © Davos Klosters Tourismus

Grise-løp i Klosters.

Foto: Davos Klosters Tourismus

ASPEN, Colorado

Glamorøse Aspen har en rekke fantastiske fester hvor du kan feire nyttårsaften. Du kan for eksempel starte festivitetene på det luksuriøse St. Regis Resort som holder et oppvarmingsparty på Shadow Mountain Lounge. Her blir det servert cocktails fra 16-21. Sky Hotel er kjent for sitt årlige nyttårsaften-party, og de arrangerer fest med Hollywood-tema. Har du alltid drømt om å kle deg ut som en kjendis har du nå muligheten! På Little Nell Hotel kan du nyte fantastisk mat på Element 47 etterfulgt av hotellets Dom Perignon party. Inngangen inkluderer så mye Dom Perignon du bare klarer å drikke, åpen bar, mat-stasjoner gjennom hele natten og to show fra profesjonelle artister. Det talentfulle bandet fra Los Angeles, Project M, vil få folk opp på dansegulvet med rock, pop, Motown og annet snadder på Chair 9. Fiolinist Katarina Visnevkal og DJ Valida vil opptre sammen i loungen på Element 47. Festen varer fra klokken ti til halv to på natten, og et fyrverkeri vil lyse opp over Apen klokken tolv. 

Nyttårsaften på Little Nell i Aspen.  - © Ross Kribbs

Nyttårsaften på Little Nell i Aspen.

Foto: Ross Kribbs

VAIL, Colorado

I Vail i sentrale Colorado vil du kunne være med på en fantastisk og gigantisk feiring. Den største festen finner du på Dobson Arena hvor DJ Logic skal snurre plater. DJen som er født i Bronx er kjent for sine kule jazz-inspirerte beats og han vil spille hip hop sammen med DJ Golden og Ramona. Det kommer til å bli episk. For en platinum VIP-billett vil du til og med få muligheten til å danse på en side-scene, få champagne ved midnatt, mat og andre fordeler. 

Nyttårsfeiring i Vail.  - © Highline

Nyttårsfeiring i Vail.

Foto: Highline

GRINDELWALD, Sveits

Å stå på ski og feste i Grindelwald med utsikt til spektakulære Eiger og Wtterhorn burde stå på alle skikjøreres bucket-liste. Fra klokken ti til klokken fire på morgenen på nyttårsaften er alle veier stengt og hovedgaten er gjort om til en festival. De lokale feirer nyttårsaften ved å gå fra bar til bar med kubjeller rundt halsen.

En av hovedarrangementene i januar er ”World Snow Festival”. Her vises underlige og fantastiske is-skulpturer på en naturlig skøytebane i sentrum av byen. Den 35. World Snow Festival vil finne sted 16.- 21. januar 2017.

Ikke glem å smake på det tradisjonelle søte brødet som er kalt Dreikönigskuchen. Det har en hemmelig overraskelse inni, og barna vil garantert elske det!

Grindelwald World Snow Festival.  - © Jungfrau Region/Nachaufnahme

Grindelwald World Snow Festival.

Foto: Jungfrau Region/Nachaufnahme

Bildegalleri

Nyttårsaften på Europas høyeste dansegulv i Tignes. - © andyparent.com
Arrabelle på torget i Vail. - © The Arrabelle at Vail Square
Fyrverkeri i Aspen. - © Aspen Snowmass
Utendørs nyttårsfeiring i Tignes. - © Vincentkwk

Se alle

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!