Norge

Hvit jul og gode forhold i Hafjell og Kvitfjell

23rd December 2016 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Hafjell, Kvitfjell

Både på Kvitfjell og Hafjell er det meget gode forhold i bakkene om dagen. Det er bare å ta med seg julematen og stjerneskuddene og ta jule- og nyttårsfeiringen til fjells!

Både på Kvitfjell og Hafjell er det meget gode forhold i bakkene om dagen. Det er bare å ta med seg julematen og stjerneskuddene og ta jule- og nyttårsfeiringen til fjells!

Foto: Hans Kristiansen

Og Hafjell og Kvitfjell er et av stedene med vinterlig julestemning og gode forhold i bakkene. Samtidig fortviler deler av landet over sommertemperaturer og en grønn jul.

Med rekordtidlig sesongstart og en god kuldeperiode i november har snøkanonene gått for fullt i både Kvitfjell og Hafjell.

Åpent til bunn i begge anlegg

— Begge anlegg er nå åpne helt ned, og vi har gode snøforhold i bakken. De siste dagene har vi igjen hatt en mild periode, men med våre oppgraderte snøanlegg har de korte kuldeperiodene gjort at vi har fått en veldig solid såle med snø, skriver Alpinco i en pressemelding.  

Daglig leder i Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud forteller at de gode forholdene i bakken har gitt utslag også på heiskortsalget.

— Pr. i dag ligger vi 17 prosent foran fjoråret på salg av heiskort. Dette er en meget gledelig utvikling, siden fjoråret var et rekordår i begge våre anlegg. Enda mer gledelig er økningen vi har hatt hittil i år på antall skidager, som selvsagt kommer av at vi har åpnet mer av anleggene tidligere enn i fjor, sier Stensrud.

Alle heiser går i jula

Både i Hafjell og Kvitfjell ligger natursnøen fra topp til bunn.

— Mange fatter ikke hvor god vinter vi har her oppe, sier Stensrud. 

Kuldeperiodene har blitt utnyttet maksimalt hele forsesongen, og både Hafjell og Kvitfjell åpner for fullt i julen. I Kvitfjell vil alle heiser gå fra julaften, og i Hafjell vil 17 av 18 heiser gå i jula. I Kvitfjell vil 28 av 32 kilometer løyper være åpne i julen. I Hafjell er forholdene eksepsjonelt gode fra topp til bunn. Alle hovedtraséer- og heiser er åpne.

— Vi skal langt tilbake i tid før vi finner like gode forhold i Hafjell i julen. Forholdene som venter julegjestene er fenomenale i begge anlegg, avslutter Stensrud.

I tillegg har både Hafjell og Kvitfjell et solid parktilbud på plass. 

Bildegalleri

Både på Kvitfjell og Hafjell er det meget gode forhold i bakkene om dagen. Det er bare å ta med seg julematen og stjerneskuddene og ta jule- og nyttårsfeiringen til fjells! - © Hans Kristiansen
Mellomstasjonen på Kvitfjell. - © Vibeke Fürst Holtmann
Det er skikkelig vinterlig julestemning på Kvitfjell. Her i Kvitfjell vest. - © Vibeke Fürst Holtmann
Natursnø i tillegg til snøproduksjon har sørget for at det er meget gode forhold på Kvitfjell. - © Vibeke Fürst Holtmann

Se alle

Annonse

Annonse

Dagens snøfall