Norge

De beste After Ski-barene i Alpene

Mooserwirt i St. Anton am Arlberg

Mooserwirt i St. Anton am Arlberg

Foto: St. Anton Tourism

Evnen til å holde ut på After Ski er nesten like imponerende som å stå på ski en hel dag i Alpene. Her gir vi deg en guide til de beste After Ski-opplevelsene nedover i Europa.

Etter en lang dag i bakkene er du kanskje mest klar for å ta en tidlig kveld? Eller? For mange handler After Ski om å danse på bordene i skistøvler, bli kjent med nye mennesker, lytte til kule DJs og kanskje få i seg litt for mye å drikke så man sjangler hjem. Andre foretrekker en roligere og litt mer sofistikert bar med cocktails, snacks og fyr på peisen.

Det er ingen regler, men det lønner seg å være i seng til rundt klokka ti. Da rekker du å få en god natts søvn og kan kapre første heis til topps neste morgen. Aller helst etter en stor og god frokost.

Her er våre tips til gode After Ski-steder i Alpene. Vi starter med barene som passer for deg som vil ha en skikkelig fest, og følger opp med de mer avslappede barene.

BARER FOR DEG SOM VIL HA PARTY 

Mooserwirt og Krazy Kangaruh i St. Anton, Østerrike

Disse to After Ski-barene er lokalisert i løypene i St. Anton. Innen klokken fire hver eneste ettermiddag er hundrevis av ski parkert utenfor. Det er uenighet om hvem av disse to barene som er mest populær, men det er helt sikkert at begge fortjener en plass på vår liste. 

Krazy Kangaruh og Moosewirt har mye til felles – du finner folk stående på bordene og danse til høy musikk, mens de drikker det lokale ølet Fohrenburg, og får Jägermeister-shots servert rett i munnen av servitørene.

Live musikk på Mooserwirt i St. Anton.  - © St. Anton Tourism

Live musikk på Mooserwirt i St. Anton.

Foto: St. Anton Tourism

Moosewirt er kjent for å ha live musikk. Du kan se ned på de populære cover-bandene på dansegulvet fra en av de høye tre-balkongene. Selv om de stenger allerede klokken åtte, sies det at Mossewirt selger mer øl enn noen annen bar i Østerrike. Bare husk at du må stå på ski for å komme deg hjem...

Krazy Kangaruh skal være det originale After Ski-stedet i St. Anton, og her har det vært fest siden 1965. Terrassen har en nydelig utsikt over St. Anton med sol fra morgen til kveld. DJ-ene klarer å gjøre om terrassen til et stort utendørs dansegulv med populære låter og alt fra jazz til rock.

Utsikt over St. Anton fra terrassen på Krazy Kanguruh.  - © Krazy Kanguruh

Utsikt over St. Anton fra terrassen på Krazy Kanguruh.

Foto: Krazy Kanguruh

Rond Point i Meribel, Frankrike

Rond Point er et populært utested som ligger midt i hovedløypen ned til Meribel. Den er også tilgjengelig med buss, så det er lett å finne veien tilbake til hytta eller hotellet. Her er det dansing og festing med nydelig utsikt. Den solrike terrassen ligger på 1600 meter over havet, og du bør ikke gå glipp av et besøk hit. Her er det live musikk hver ettermiddag, og vi anbefaler å teste karamell-vodka sammen med noe snacks. Du kan ta bussen eller stå på ski ned til Chaudanne når festen er over. Har du planer om å reise til Meribel bør du prøve å time det med festivalen Little World Festival som foregår i mars. Musikkfestivalen varer i fem dager, og her er det mer enn 40 konserter fordelt på ulike scener – alt fra store utendørsscener ved løypene til mindre scener på ulike barer.

Folk samler seg på terrassen på Rond Point i Meribel.  - © Rond Point

Folk samler seg på terrassen på Rond Point i Meribel.

Foto: Rond Point

Hinterhag Alm i Saalbach, Østerrike

Du finner Hinterhag Alm rett ved siden av løypen som heter Kohlmais. Rett ovenfor Hotel Hinterhag og bare noen få minutter med skikjøring fra Saalbach sentrum. I denne to etasjers trebygningen kommer skikjørere fra hele verden for å oppleve live musikk og skikkelig partystemning. Fra klokken fire hver ettermiddag fylles stedet med folk som vil synge og danse iført skiklær og skisko. Hvis du skulle få i deg en øl for mye er heldigvis bakkene tilbake til byen flombelyst.

 Hinterhag Alm i Saalbach åpner klokken 16.  - © Hinterhag Alm

Hinterhag Alm i Saalbach åpner klokken 16.

Foto: Hinterhag Alm

Dick's Tea Bar i Val d'Isere, Frankrike 

Dick's Tea Bar ble originalt åpnet i 1979 av Dick Yates Smith, og har etterhvert blitt en av de største After Ski-barene i de franske alper. Det er egentlig en nattklubb, men vi har lagt den til på denne listen fordi ølen er billig, og det finnes store sitteområder. Dick's ligger rett ved løypen som heter Solaise nærme sentrum i byen. Det er åpent hver dag fra halv fem på ettermiddagen til fem om morgenen. Fra fire til ti er det After Ski med brettspill og beer pong. Det serveres alt fra milkshake til varm vin og kakao. Fra klokken ti starter nattklubben med live musikk på fiolin, saksofon og trommer. Fra klokken ett setter DJene i gang og holder det gående til stenging på morgenkvisten.

Dick's Tea Bar er åpen til klokken 05 hver eneste dag.  - © Dick's Tea bar

Dick's Tea Bar er åpen til klokken 05 hver eneste dag.

Foto: Dick's Tea bar

Trofana Alm i Ischgl, Østerrike

Trofana Alm er et stort gammelt trehus som ligger rett bak Trofana Royale Hotell ved hovedgaten i Ischgl. Her finner du den livligste After Ski-baren i byen med DJs og god partystemning hver kveld. Innen klokken seks på ettermiddagen er det stappfullt.

Trofana Alm i Ischgl.  - © Trofana Alm

Trofana Alm i Ischgl.

Foto: Trofana Alm
 

ROLIGE AFTER SKI-BARER 

White Lounge i Mayrhofen, Østerrike

White Lounge er definitivt den kaldeste baren i Mayrhofen og igloen er seks meter høy. Dette er et perfekt sted for en romantisk ettermiddag eller å henge med gode venner. Her kan du slappe av i en av de koselige loungene med levende lys, eller du kan sette deg ut i solen og nyte utsikten over Zillertal. Her er det ofte live-musikk som et fint akkompagnement til den fine utsikten. Hvis du ikke vil at is-opplevelsen skal ta slutt er det mulig å overnatte i en av iglo-suitene.

Rolig stemning på White Lounge Bar i Mayrhofen.  - © Mayrhofen.at

Rolig stemning på White Lounge Bar i Mayrhofen.

Foto: Mayrhofen.at

Elsie's i Zermatt, Sveits 

Elsie's er plassert i en liten trehytte. Her finner du et klientell som liker luksus på sine turer til Alpene. Forvent å møte damer ikledd minkpels med nylagt manikyr og champagne i glasset. Varm opp med en whisky eller østers med et glass tørr hvitvin. Elsie's er åpen til klokken to på natten.

Elsies bar ligger i et koselig trehus.  - © Elsie Bar

Elsies bar ligger i et koselig trehus.

Foto: Elsie Bar

Chesa Bar i Klosters, Sveits

Chesa Bar ligger på Chesa Grischuna hotell i nærheten av Gotschna-løypen. Dette har vært favorittstedet til prins Charles, William og Harry. Her er det mange britiske skikjørere som samles for å drikke whiskey sours og høre på live musikk fra husets pianist.  

Hyggelig atmosfære på Chesa Bar i Klosters.  - © Chesa Bar

Hyggelig atmosfære på Chesa Bar i Klosters.

Foto: Chesa Bar

Bildegalleri

Mooserwirt i St. Anton am Arlberg - © St. Anton Tourism
Utsikt over St. Anton fra terrassen på Krazy Kanguruh. - © Krazy Kanguruh
Folk samler seg på terrassen på Rond Point i Meribel. - © Rond Point
Elsies bar ligger i et koselig trehus. - © Elsie Bar

Se alle

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!