Norge

Mer snø i vente

31st January 2017 | skiinfo.no

Det kom et etterlengtet snøfall i Eikedalen skisenter søndag.

Det kom et etterlengtet snøfall i Eikedalen skisenter søndag.

Foto: Eikedalen Skisenter

Vi må bare innrømme det; denne vinteren har vært litt kjip når det kommer til snø. Og i dag kan vi lese i VG at dette er den mest snøfattige vinteren siden 1950-tallet, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat. De bruker Valdres som eksempel, men hele Østlandet og halve Sør-Norge er snøfritt.

Thomas Skaugen i Norges vassdrags- og energidirektorat forteller til VG at man må høyt opp for å finne snø.

– Det er to forhold som gjør dette: mye typisk vestavær med høye temperaturer og lite nedbør når det har vært kaldt. Vi ser at vi for eksempel i Valdres-området må helt opp til 1400 meter for å finne normale snøforhold, sier Skaugen.

Det kommer mer snø

Men det er ikke bare trist. På søndag var det mange som jublet da det begynte å snø over store deler av Sør-, Vest- og Østlandet. Og det er ikke så mye som skal til for at forholdene i skianleggene skal bli bra.

Røldal har fått mest snø de siste 48 timene med 38 cm. Sirdal har fått 30 cm, Haukelifjell og Eikedalen 25 cm, Voss 22 cm og Myrkdalen 20 cm.

Se oversikt over de siste dagers snøfall her

Nydelig morgen i Røldal Skisenter tirsdag morgen.  - © Bjørn Ove Hagen - Røldal Skisenter

Nydelig morgen i Røldal Skisenter tirsdag morgen.

Foto: Bjørn Ove Hagen - Røldal Skisenter

Ifølge storm.no er det mer snø på vei denne uka.

– Vinterværet fortsetter hele uken. Den meste av snøen som er kommet blir liggende, og vi får påfyll av mer når vi kommer til onsdag og torsdag, forteller Storm-meteorolog Cecilie Villanger til storm.no.

Ifølge vårt snøvarsel er det Brokke på Sørlandet som får mest snø de nærmeste dagene, og her skal det komme 15 cm. Også Gautefall, Ljosland, Hallbjønnsekken, Lifjell, Vrådal, Sirdal, Rauland, Gaustablikk, Hovden og Haukelifjell skal få over 10 cm nysnø.

Se puddervarsel her

Gode forhold

Tross en fattig snøvinter er det mange alpinanlegg som har meget gode forhold. 

– Et lite snøfall pyntet nok en gang Kvitfjell opp til et skikkelig «winter wonderland» med hvite trær og perfekte forhold i bakken. Det er skikkelig vinter med kalde temperaturer fra bunn til topp, sier markedsansvarlig i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann.

I Eikedalen skisenter i nærheten av Bergen har det vært mye mildvær og regn de siste par ukene, men det siste snøfallet var akkurat det som skulle til.

– Vi gleder oss over at nysnøen har kommet, og vi fikk det påfyllet vi trengte for å åpne Tvillingtrekket, forteller daglig leder Fredrik Tønjum. 

I Hemsedal har det vært hardt i bakkene i det siste. På Facebook skrev de i går at 5 cm nysnø gjorde en kjempeforskjell, og at det nå er nydelige forhold i bakkene.

Se bilder fra siste snøfall:

Bildegalleri

Det kom et etterlengtet snøfall i Eikedalen skisenter søndag. - © Eikedalen Skisenter
Det kom et etterlengtet snøfall i Eikedalen skisenter søndag. - © Eikedalen Skisenter
Nydelig morgen i Røldal Skisenter tirsdag morgen. - © Bjørn Ove Hagen - Røldal Skisenter
Det er perfekte forhold i bakkene i Kvitfjell, og alle heiser og bakker er åpne hver dag. - © Vibeke Fürst Holtmann

Se alle

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!