Norge

Aktiviteter for store og små i vinterferien

14th February 2017 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Geilo, Voss Resort - Voss, Beitostølen, Hovden, Hafjell, Norefjell, Myrkdalen - Voss

På Geilo er det aktiviteter for store og små.

På Geilo er det aktiviteter for store og små.

Foto: Emilie Holba

Vinterferien står for tur! Her gir vi deg høydepunktene på norske skisentre med aktiviteter for hele familien.

Allerede i uke 7 venter skianleggene et innrykk av vinterferiegjester, men da i hovedsak fra Sverige, Danmark og England. I uke 8 er det vinterferie i Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Voss og Odda i Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold. Mens i uke 9 er det innbyggerne i Buskerud, Hordaland (utenom Voss og Odda), Nordland, Oppland, Rogaland og Troms som kan vende snuten mot fjellet.

De fleste av landets skianlegg har skreddersydde program og aktiviteter for hele familien i disse ukene. Og vi må si at landets alpinanlegg har utrolig flotte tilbud til barnefamilier. Ulike aktiviteter for store og små, barnepass, diskotek, konkurranser og skiskole for å nevne noe.

Her har vi plukket ut noen av høydepunktene fra programmene til noen av de største skisentrene i Norge. God skiferie!

Beitostølen

Barna elsker bakkene på Beitostølen. Det er enkelt for familien å reise på skiferie hit, alt er innen gåavstand og man kan la bilen stå.

– Spør du en femåring hva hun synes om bakkene på Beitostølen får du tommelen opp. Når barna er fornøyd, blir mor fornøyd og når mor er fornøyd blir far fornøyd, sier Aud Eva Bergo ved Beitostølen Skisenter.

Her er det aktiviteter for store og små: Barneskicross, barnerails, self-timer, speedskiing for barn med fartsmåling, barnebakker med figurer, skogsløyper, kjelkebakke, og ukesprogram med faste aktiviteter.

Sjekk ut programmet for uke 8 her

Sjekk ut det faste ukesprogrammet for hele vinteren her  

Geilo

Geilo er en av de beste skidestinasjonene for barnefamilier, med fire barneområder med saktegående skiheis og skibånd, skiskole og et hav av aktiviteter. Bakkene er godt tilrettelagt for nybegynnere, og her finner man også utfordringer for de større barna med et stort parktilbud for de mest vågale.

– På Geilo er man garantert snø i vinterferien, og vi har et utvidet ferieprogram, sier markedssjef ved Geilo Holiday, Elisabeth Tellefsen.

Hun trekker frem Burton Mountain Festival (18. februar), demodager, jibbecamp, vintertelting, skirenn og skattejakt som noen av høydepunktene fra årets ukeprogram. På Geilo kan barna være med i Trollklubben Barnehage, så foreldrene kan stå på ski noen timer eller en hel dag. Her tilbyr de aktiviteter både inne og ute.

Les mer om tilbudet på her

Hafjell

– Hafjell er en selvskreven familiefavoritt som er lett tilgjengelig både med tanke på reisevei og logikk i anlegget, sier Mari Aasbakken, markedsansvarlig i Hafjell Alpinsenter.

Hun trekker frem gondolen som barnevennlig da det er plass til både rullestol og barnevogn her. I tillegg til et anlegg som passer for hele familien finnes det tre barneområder i skianlegget; KIDS Mosetertoppen, KIDS Knerten og KIDS Gaia. Sistnevnte tilbud er gratis.

– Vi ønsker at alle skal få prøve seg på ski uten at terskelen blir for høy. Vårt familiekonsept «KIDS Hafjell» skal videreutvikles i årene fremover, og skreddersys for at barna skal få en best mulig opplevelse på ski, sier Mari Aasbakken.

I vinterferien er det satt opp ekstra aktiviteter i tillegg til det ukentlige barneprogrammet. Maskoten ISA, skiskole, bølgeløyper, slalåmporter, hopp, akebakker, grillboder og klatretårn er noen av aktivitetene barna kan boltre seg med i Hafjell.

Les mer om ukesprogrammet her

Hovden

På Hovden er det enkelt for alle i familien å få dekket sine behov uten at det går utover de andre i familien.

– Hovden er en kompakt liten fjellby med kort avstand til alle aktiviteter, sier Marius Hestbråten, Markedsansvarlig Hovden/Setesdal.

På Hovden har de et stort og variert tilbud til barn i alle. Hestbråten trekker frem skliekonkurranse i Hovden Badeland, gratis utekino med visning av Supervention 2, kitekurs, rumperally – første man ned på akebrett, carvingkurs for damer og guidede toppturer som noen av høydepunktene. Barna kan være på Klubb hovden aktiv hver eneste dag dersom det er ønskelig.

Les mer her

Bildegalleri

Geilo - et familievennlig skianlegg - © Emilie Holba
Geilo - et familievennlig skianlegg - © Emilie Holba
Myrkdalen - et familievennlig skianlegg - © Chris Baldry
Voss - et familievennlig skianlegg - © Voss resort

Se alle

Myrkdalen

Myrkdalen jobber målrettet med å ha et godt tilbud til barn og unge.

– Anlegget vårt er perfekt for barn og nybegynnere med barneanlegget plassert like ved parkeringsplasse og brede, åpne løyper, forteller markedsdirektør ved Myrkdalen Fjellandsby, Kaia Finne.

Myrkdalen ligger nå på snøtoppen i Norge med 150 cm snø i terreng. Finne forteller at de har kjempefine forhold og et veldig spennende vinterferieprogram. Hun har mange høydepunkter å trekke frem, og barnefestivalen med Mikkel og Mikkeline kommer høyt opp på lista.

– 24. – 26. Februar inviterer vi for andre gang til storslått barnefestival. Dette blir en drømmehelg fyllt med opplevelser for de minste. Mikkel og Mikkeline elsker å stå på ski og kommer til å være der hele helgen. Karneval, barnedisco, forestilling med Absence Crew, skilek, skirenn, pølsefest og mye mer står på programmet, sier Kaia Finne. 

Les mer om vinterferieprogrammet her

Norefjell

Norefjell ligger en kort kjøretur unna Oslo og er en favoritt blant mange på Østlandet.

– Barneområdene våre er velutstyrte med mange morsomme elementer. Du når alle barneområdene med bil, og det er serveringssteder og skiutleie rett i nærheten, forteller Geir Bottols ved Norefjell Skisenter.

Han synes ikke det er så enkelt å trekke frem noe, da høydepunktene er mange. Men han trekker allikevel frem skiskolekursene, heisquizene, konsert med Sval, barnekino og yoga.

– Aller mest vil jeg nevne konsertene med Banana Boys på Skistua fredag og lørdag. Det er fem gutter som virkelig skaper god stemning. Afterskien på Skistua er en afterski for hele familien som kan kombineres med god mat, sier Bottols.

Se program for vinterferieukene her

Voss

På Voss har de tre barneområder hvor barna kan boltre seg. Grebbesbakken som ligger i Bavallen er gratis for alle og er et veldig fint sted å lære seg å stå på ski. Her arrangeres det skirenn hvor det ikke koster noe å delta, men alle får premie. Også i Badnakroken blir det arrangert skirenn. Her finner du gapahuker og en aktivitetsleder.

– Vi har fullt vinterferieprogram i både uke 8 og 9 og vi ønsker spesielt å trekke frem helgen 25. – 26. februar. Da har vi familiehelg sammen med G-sport med mye moro for både store og små. Alvin og gjengen kommer også på besøk lørdag 25. februar, forteller markedsdirektør ved Voss Resort, Synva Vinje.

Hun vil også trekke frem trollet GrebbeHangur som kommer og besøker barna hver lørdag og søndag gjennom hele sesongen.

– Han bor på fjellet hele året, og han liker ferier, så da kommer han på besøk igjen. Han sier ikke så mye, men er veldig snill og god på ski, forteller Vinje.

Les mer her

 

Video

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!