Norge

Elan mottar Gold Award for topptur-skien Ibex 84 Carbon XLT

15th February 2017 | Skiinfo

ISPO 2017: Fra standen til Elan

ISPO 2017: Fra standen til Elan

Foto: Skiinfo

Den slovenske skispesialisten Elan mottok ISPOs Gold Award i kategorien «Skitour», for sin topptur-ski Ibex 84 Carbon XLT. Videre mottok den kraftig reviderte toppselgeren SLX en pris i kategorien «Ski on piste». Dette var fjerde år på rad at firmaet fra Slovenia mottok en ISPO Award. I foregående år ble kvinneskien Delight kåret til markedets letteste, mens de populære modellene Amphibio® og UFlex (barneski) hver fikk utmerkelser for god konstruksjon. 

I samarbeid med Everest-bestigeren Davo Karničar har Elan utviklet den nye topptur-skien Ibex. Man valgte å ta utgangspunkt i en omarbeidet utgave av den velprøvde Bridge-konstruksjonen. Kjernen består av massivt tre forsterket med hule karbonrør, såkalt Tubelite-kontruksjon. Rørene løper langs begge kantene og i midten av skien. Under bindingen sørger VaporTip Inserts for en høyteknologisk komposittforbindelse med aluminiumsslaget, og et solid feste for alle typiske touring-bindinger, uten at skien blir tyngre av den grunn. Toppmodellen i serien er Ibex 84 Carbon XLT og Ibex 94 Carbon XLT. Begge leveres med karbonmantling, som hever ytelsen betydelig. I sin 163 cm lange utførelse veier Ibex 84 Carbon XLT kun 1000 gram per ski, og er rettet mot sprekinger som ikke skyr unna lange stigninger. Ibex 94 Carbon XLT er derimot ideell for alpinister som hovedsakelig søker ytelse i nedoverbakke. Denne modellen veier kun 1150 gram per ski (ved 163 cm lengde), og passer dermed også godt til toppturer. Ibex 84 oppgis å få en veiledende pris på 749,95 Euro.

Foruten Ibex viste Elan også fram den nye SLX. En forspent karbonplate under bindingen, og en pilformet titanforsterkning fra hale til tupp, skal føre til maksimal ytelse i baken. Dessuten har Elan utviklet en sammenleggbar ski (se bilder under), spisset mot ekstreme alpinister som ferdes i bratte områder, der det å ha normallange ski hengende på ryggekken er til hinder. 

Bildegalleri

ISPO 2017: Fra standen til Elan - © Skiinfo
undefined - © Skiinfo
ISPO 2017: Fra standen til Elan - © Skiinfo
ISPO 2017: Fra standen til Elan - © Skiinfo

Se alle

Annonse

Annonse

Dagens snøfall