Norge

Vinterstemning og nydelige forhold

16th February 2017 | skiinfo.no

Nå er det nydelige forhold på Golsfjellet.

Nå er det nydelige forhold på Golsfjellet.

Foto: Arne Nibstad

Nå er vinteren her for fullt! Skianleggene melder om silkeføre og nydelige forhold i bakkene. Nå har det vært et stabilt og kaldt vintervær over en lengre periode med mye nedbør. Det har ført til at flere langrennsløyper har blitt preppet og toppturfolket har jublet. For å nevne noe. 

I Hallingdal melder de nå om 1200 kilometer med nypreparerte langrennsløyper for både klassisk og fristil.

– Det har på mange måter vært en merkelig sesong med rekordtidlige løyper i november, mildvær og lite snø i desember og første del av januar, før vinteren og kulden kom for fullt nå i februar. Vi har nå mer enn nok snø for flotte langrennsopplevelser i hele regionen, sier Tove Sletto, prosjektleder for det regionale markedssamarbeidet «Langrenn i Hallingdal».

Påskestemning og vinterføre

– Forholdene i Kvitfjell er helt rå! Det er påskestemning og vinterføre i skjønn forening, sier markedsansvarlig ved Kvitfjell Alpinanlegg, Vibeke Fürst Holtmann. 

De er allerede godt i gang med vinterferiegjester fra utlandet denne uken, og gleder seg til storinnrykk de neste to ukene. Neste uke er det også World Cup i Alpint i Kvitfjell og de gleder seg til full folkefest. Holtmann minner om at det kun er to av løypene som bli berørt av verdenscupen, resten er like tilgjengelig som alltid. 

Bildegalleri

Golsfjellet - © Arne Nibstad
Gravset Storevatnet Hemsedal - © Hemsedal Utmarksservice
Kvitfjell Alpinanlegg - © Vibeke Fürst Holtmann
Kvitfjell Alpinanlegg - © Vibeke Fürst Holtmann

Se alle

Vinterferieaktiviteter

Alle landets skianlegg er klare for å ta i mot vinterferiegjester. Har du ikke booket overnatting? Ikke fortvil, det meldes om fortsatt ledige rom. Det er mange spennende aktiviteter utover det vanlige programmet i de neste to ukene. Det skal arrangeres skirenn, skiskoler, akekonkurranser, konserter, jibbecamp, carvingkurs og en rekke andre spennende opplevelser for hele familien. Geilo og Hafjell får besøk av Burton Mountain Festival.

Norefjell, som ligger en kort kjøretur unna Oslo er et av skianleggene som har mange spennende aktiviteter på programmet. 

– Aller mest vil jeg nevne konsertene med Banana Boys på Skistua fredag og lørdag. Det er fem gutter som virkelig skaper god stemning. Afterskien på Skistua er en afterski for hele familien som kan kombineres med god mat, sier Geir Bottols ved Norefjell Skisenter.

Les mer om vinterferieprogrammene her

Her er det mest snø i terreng akkurat nå:

Myrkdalen - Voss: 150 cm
Røldal: 140 cm
Målselv: 110 cm
Grong - Bjørgan: 90 cm
Sogn Skisenter: 90 cm 
Bjorli: 85 cm
Trysil: 82 cm
Stranda Skisenter: 80 cm
Gålå: 80 cm
Røros Alpinsenter Hummelfjell: 80 cm

Se fullstendig oversikt over snødybder i norske skianlegg her

Her er det meldt mest snø de neste tre dagene:

Grotli Skiheiser: 22 cm
Voss Resort - Voss: 16 cm
Haukelifjell: 15 cm
Målselv: 12 cm
Dagali Fjellpark: 11 cm
Røldal: 11 cm
Bjorli: 10 cm
Tyin - Filefjell: 9 cm
Hovden: 9 cm
Oppdal: 8 cm

Se puddervarsel for alle norske skianlegg her 

Flere har fått kost seg med pudderkjøring i det siste. Her fra Hallingskarvet skisenter forrige helg. Der er det meldt 5 cm nysnø på søndag.

Annonse

Annonse

Dagens snøfall