Norge

Over 1200 kilometer preparerte langrennsspor i Hallingdal

Fine løyper i Hemsedal, her ved Storevatnet.

Fine løyper i Hemsedal, her ved Storevatnet.

Foto: Hemsedal Utmarksservice

Til tross for lite snø i lavlandet, er forholdene ideelle for langrenn i hele Hallingdal. Tråkkemaskinene er nå i full sving for å gjøres løypene best mulig for vinterferiegjestene.

Over 1200 kilometer med nypreparerte langrennsspor for både klassisk og fristil er nå klargjort. 

– Det har på mange måter vært en merkelig sesong med rekordtidlige løyper i november, mildvær og lite snø i desember og første del av januar, før vinteren og kulden kom for fullt nå i februar.  Vi har nå mer enn nok snø for flotte langrennsopplevelser i hele regionen, sier Tove Sletto, prosjektleder for det regionale markedssamarbeidet «Langrenn i Hallingdal» i en pressemelding.

Løypene i Hallingdal er godt tilrettelagt for alle nivåer med gradering, skilting og merking. Hyppig løypekjøring som spores med GPS gjør at du til enhver tid kan se løypestatus på nettsiden Hallingspor.no. 

Det er fortsatt noen ledige hotellrom og leiligheter for etternølere som ønsker seg til fjells i vinterferien.

Bildegalleri

Gravset Storevatnet Hemsedal - © Hemsedal Utmarksservice
Gravset Storevatnet Hemsedal - © Hemsedal Utmarksservice
Golsfjellet - © Arne Nibstad
Nesbyen - © Solveig Hjallen

Se alle

Løypestatus og overnattingskapasitet i Hallingdal i vinterferien:

Geilo/Hol

Ca 200 km med preparerte langrennsløyper. Aktivitetstilbyderne har spennende program og varierte aktiviteter i vinterferien. Det er fortsatt en del leiligheter ledig, samt noen hotellrom å oppdrive i uke 8 og 9. I helgene begynner det å bli ganske fullt hos de fleste.

Ål

Ca 270 km topp preparerte langrennsløyper fordelt på områdene Liatoppen, Bergsjø, Veståsen og Torpoåsen. Det er fortsatt noe ledig overnatting i uke 8, men mest i uke 9.

Gol

Golsfjellet og Nystølfjellet har til sammen over 250km med flotte langrennsløyper. Dette er tydelig merkede løyper som er svært godt egnet for barnefamilier. Lysløypene på Solseter, Oset og Storefjell er også tilgjengelig med flotte løyper hver dag. Det er ledig overnatting både i Gol sentrum og på Golsfjellet. Lørdag 18.februar arrangeres et Golsfjellet Rundt fakkelrenn med ca. 1000 fakler fordelt i en løype på 25 km. Velkommen til familiehelg på fjellet med distanser på 3, 8, 14 og 25 km.

Hemsedal

Hemsedal har flotte langrennsforhold og over 70 kilometer med preparerte løyper, spesielt i Gravsetområdet og Storevatnet rundt, og snøscooterkjørte løyper på høyfjellet. Det går skibuss mellom Grøndalen / Solheisen – sentrum – skisenteret – Ulsåk – Gravset skiarena og Lykkja flere ganger om dagen i vinterferien.

Det tilbys mange forskjellige aktiviteter i tillegg til skiaktiviteter, som aking, scooterkjøring, hundekjøring, via ferrata, isklatring og eget barneprogram.

Overnatting: Det er fullbooket mange steder, men det fins fortsatt noen ledige hytter, leiligheter og noen ledige hotellrom, spesielt fredag til søndag.

Nesbyen

De fleste løypene er oppkjørte de siste 3 dagene og her kan gjestene boltre seg i over 400 kilometer med preparerte langrennsløyper fordelt på 170 km i Trondrudmarka, 170 km på Myking og cirka 70 km i Nes Østmark.

Det finnes fortsatt noen ledige hytter og hotellrom både i uke 8 og uke 9. 

Flå

Flå har flotte langrennsløyper i områdene Vassfarfjellet og Høgevarde, ca 60 km til sammen. Thon Hotell Bjørneparken har noe ledig kapasitet begge vinterferieukene.

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!