Norge

Hit bør du ta med familien på ski

7th March 2017 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Geilo, Voss Resort - Voss, Beitostølen, Hovden, Hafjell, Norefjell, Myrkdalen - Voss

Geilo - et familievennlig skianlegg

Geilo - et familievennlig skianlegg

Foto: Emilie Holba

Drømmer du om å kunne ha en skiferie med hele familien uten stress, mas og kjas? Det er fullt mulig!

En rekke av skianleggene i Norge satser stort på barnefamilier, og har blant annet egne utbyggede områder for barn. I tillegg arrangeres det aktiviteter for hele familien gjennom hele sesongen. Dersom du har lyst til å få stått litt på ski uten barna tilbys det barnepass for noen få timer eller hele dagen. Plasser barna der og nyt skibakkene på egenhånd. Det er mange gode grunner til å ta med seg hele familien til fjells! Her kommer en oversikt over familievennlige skianlegg i Norge. 

Beitostølen

Barna elsker bakkene på Beitostølen. Det er enkelt for familien å reise på skiferie hit, alt er innen gåavstand og man kan la bilen stå.

– Spør du en femåring hva hun synes om bakkene på Beitostølen får du tommelen opp. Når barna er fornøyd, blir mor fornøyd, og når mor er fornøyd blir far fornøyd, sier Aud Eva Bergo ved Beitostølen Skisenter. 

Her er det aktiviteter for store og små: Barneskicross, barnerails, self-timer, speedskiing for barn med fartsmåling, barnebakker med figurer, skogsløyper, kjelkebakke, og ukesprogram med faste aktiviteter. I tillegg er Bergojordet skilekeland midt i sentrum et populært tilbud til de minste barna. 

Utenom aktivitetene i skibakken er det tre svømmebasseng på Beitostølen. Nytt i år er sjokoladebutikk som har produksjonen i sentrum. Du finner også barnevennlige restauranter som for eksempel Peppes Pizza.

Les mer om Beitostølen her

Geilo

Geilo er en av de beste skidestinasjonene for barnefamilier med fire barneområder med saktegående skiheis og skibånd, barnepass, skiskole og et hav av aktiviteter. Bakkene er godt tilrettelagt for nybegynnere, og her finner man også utfordringer for de større barna med et stort parktilbud for de mest vågale.

De tilbyr også skikurs til barn.

– Skiinstruktørene er lette å forstå og barna nyter det sosiale samværet med andre barn. Her kan barna lære i trygge omgivelser, sier markedssjef ved Geilo Holiday, Elisabeth Tellefsen.

På Geilo kan barna være med i Trollklubben Barnehage, så foreldrene kan stå på ski noen timer eller en hel dag. Her tilbyr de aktiviteter både inne og ute.

Les mer om skitilbudet på Geilo her

Hafjell

– Hafjell er en selvskreven familiefavoritt som er lett tilgjengelig både med tanke på reisevei og logikk i anlegget, sier Mari Aasbakken, markedsansvarlig i Hafjell Alpinsenter.

Hun trekker frem gondolen som barnevennlig da det er plass til både rullestol og barnevogn her. I tillegg til et anlegg som passer for hele familien finnes det tre barneområder i skianlegget; KIDS Mosetertoppen, KIDS Knerten og KIDS Gaia. Sistnevnte tilbud er gratis.

– Vi ønsker at alle skal få prøve seg på ski uten at terskelen blir for høy. Vårt familiekonsept «KIDS Hafjell» skal videreutvikles i årene fremover, og skreddersys for at barna skal få en best mulig opplevelse på ski, sier Mari Aasbakken.

Gjennom hele sesongen tilbyr Hafjell et ukentlig barneprogram. Her får man møte maskoten ISA, være med på skiskole, kjøre i bølgeløyper, teste slalåmporter, utfordre seg på hoppene, kose seg i akebakker for å nevne noe. I tillegg finnes det grillboder og barna kan leke seg i klatretårnet.

Les mer om Hafjell Alpinsenter her 

Bildegalleri

Geilo - et familievennlig skianlegg - © Emilie Holba
Myrkdalen - et familievennlig skianlegg - © Chris Baldry
Myrkdalen - et familievennlig skianlegg - © Chris Baldry
Geilo - et familievennlig skianlegg - © Emilie Holba

Se alle

Hovden

På Hovden er det enkelt for alle i familien å få dekket sine behov uten at det går utover de andre i familien.

– Hovden er en kompakt liten fjellby med kort avstand til alle aktiviteter. Langrennsløypene går utenfor døra ved nesten alle overnattingstedene, det er gratis skibuss opp til alpinsenteret og vi har et badeland med skøytebane midt i sentrum, sier Marius Hestbråten, markedsansvarlig Hovden/Setesdal.

Hovden er en kompakt liten fjellby med kort avstand til alle aktiviteter. På Hovden er det enkelt for familien å dekke sine behov uten at det går på bekostning av andre i familien. Det finnes også et stort utvalg av spisesteder med barnemenyer. 

– På Hovden har vi et stort og variert tilbud til barn i alle. Her er det alpinsenter med barnebakke, skiskole, skiutleie, langrennsløyper, badeland, skøytebane, aking, kino i ukedager, tilrettelagte aktivitetsklubb for forskjellige aldersnivåer, pizzalaging sammen med kokk, skliekonkurranser i badeland, kanefart med hest og kjerre og hundekjøring, for å nevne noe, sier Hestbråten. 

Barna kan være på Klubb Hovden Aktiv hver eneste dag hvis foreldrene har lyst til å stå litt å ski alene.

Les mer om Hovden Fjellandsby her

Myrkdalen

Myrkdalen jobber målrettet med å ha et godt tilbud til barn og unge.

– Anlegget vårt er perfekt for barn og nybegynnere med barneanlegget plassert like ved parkeringsplassen og brede, åpne løyper, forteller markedsdirektør ved Myrkdalen Fjellandsby, Kaia Finne.

Myrkdalen er kjent for å være et snøsikkert skianlegg med gode forhold. Myrkdalen Skiskole har en rekke tilbud innenfor ski- og snørelaterte aktiviteter. I Mikkelparken arrangeres det en rekke spennende arrangement og aktiviteter. Et av høydepunktene gjennom sesongen er barnefestivalen med Mikkel og Mikkeline.

Se film fra festivalen her

– Myrkdalen Hotell ligger like ved skibakken og har to lekerom. Her er det også egen pizza- og pastarestaurant som er svært populær blant barn og familier, sier Finne.

Les mer om Myrkdalen Fjellandsby her

Norefjell

Norefjell ligger en kort kjøretur unna Oslo og er en favoritt blant mange på Østlandet.

– Barneområdene våre er velutstyrte med mange morsomme elementer. Du når alle barneområdene med bil, og det er serveringssteder og skiutleie rett i nærheten, forteller Geir Bottols ved Norefjell Skisenter.

Han trekker frem at den korte kjøreturen som en stor fordel med Norefjell. Da slipper barna å sitte lenge i bilen, og at mye tid går bort til reising.

På Norefjell Ski & Spa er det mulighet for ski inn – ski ut, gratis bading, tilgang til lekerom, klatremuligheter med mer. 

Norefjell har to terrengparker med sikre elementer som passer alle, familien når hele anlegget via enklere rundløyper for å unngå de bratteste hengene.

– Vi har 3 selftimere, fartsmåling og det arrangeres en rekke aktiviteter for hele familien gjennom sesongen, forteller Bottols.

Les mer om Norefjell Skisenter her

Voss

På Voss har de tre barneområder hvor barna kan boltre seg. Grebbesbakken som ligger i Bavallen er gratis for alle, og er et veldig fint sted å lære seg å stå på ski. Her arrangeres det skirenn hvor det ikke koster noe å delta, men alle får premie. 

Også i Badnakrokjen blir det arrangert skirenn. Badnakrokjen ligger rett ved kafeen på Slettafjellet, og her er det et eget skitrekk på 190 meter for de små. Terrenget her passer veldig godt for lek og moro sammen med barn. Her finner du også gapahuker og en aktivitetsleder. 

Synva Vinje, markedssjef ved Voss Resort vil også trekke frem trollet GrebbeHangur som kommer og besøker barna hver lørdag og søndag.

– Han bor på fjellet hele året og han liker ferier, så da kommer han på besøk igjen. Han sier ikke så mye, men er veldig snill og god på ski, forteller Vinje.

Vetlebakken ligger midt i området ved Bavallstunet og passer godt for barn som har stått litt på ski fra før, og for nybegynnere. Her er det også en skogsløype som er morsom for de minste.

Les mer om Voss Resort her  

Annonse

Annonse

Dagens snøfall

Ingen skisteder har fått nysnø idag – Pray for snow!