Skiinfo bruker informasjonskapsler til å tilpasse webområdet ditt og samle statistiske data. I tillegg hjelper disse informasjonskapslene oss og våre partnere til å bedre forstå bruken av nettstedene og skreddersy annonsering til deg. Ved å klikke på Jeg godtar, godtar du bruk av informasjonskapsler. Vennligst se vår personvernpolicy for å finne ut mer om hvordan du administrerer dine cookies-preferanser: Personvernpolicy
Ok
Norge

Kan bli åpning på Fonna til påske

15th March 2017 | skiinfo.no

Skisteder i denne artikkelen: Fonna

Kan bli åpning på Fonna til påske- ©Andreas Skogseth

Fonna er kjent for sine høye brøytekanter.

Foto: Andreas Skogseth

Sommerskisenteret på Folgefonna åpner vanligvis siste helgen i april, men i år kan du kanskje stå på ski på breen allerede i påskeferien.

– Vi er i rute og er klare til å åpne til påske så lenge vær og forhold tilltater det, sier Andreas Skogseth, daglig leder ved Fonna Glacier Resort til skiinfo.no.

Senteret vil i så fall holde påskeåpent fra skjærtorsdag 13. april, til 2. påskedag 17. april. Sesongstart blir 29. april.

– Veien blir uansett brøytet, og dersom vi ikke holder åpent i påsken vil det være muligheter for toppturer, fortsetter Skogseth. 

Puddervarsel

Det ligger an til å bli en fantastisk start på sesongen på sommerskisenteret på Folgefonna, og det er meldt mye snø i uken som kommer. 

– Det er meldt 170 cm nysnø de neste dagene, og det blir sannsynligvis pudder her til påske, sier Skogseth.

Sjekk ut vårt langtidsvarsel for Fonna Glacier Resort

Denne vinteren har vært snøfattig generelt sett, og Skogseth bekrefter at det også har kommet mindre snø på Fonna enn vanlig.

– Det har heldigvis tatt seg opp nå i februar og mars, og det som har kommet som regn lenger ned har kommet som snø her. Nå nærmer vi oss normal situasjon på Fonna, sier Skogseth. 

Nå er det omkring fem meter snø på sommerskisenteret, og Skoghseth mener at det skal være nok til en sesong ut i oktober dersom det blir en tørr og fin sommer.

Bildegalleri

Fonna Glacier Resort - © Andreas Skogseth
Fonna Glacier Resort - © Jan Petter Svendal
Fonna Glacier Resort - © Daniel Tengs
Fonna Glacier Resort - © VisitFonna

Se alle

Sparer på snøen

Han forteller at det i tillegg har blitt samlet på masse snø på utsatte steder i anlegget. Fra og med 2015 har de også hatt en duk som holder på snøen. Ved å legge en duk over snøen holder temperaturen seg lav, og snøen smelter ikke like mye. Metoden er mye brukt i Alpene hvor snøsmelting er et enda større problem.

– Vi gjør dette for å bevare isbreen slik at vi kan stå på ski på Folgefonna mange somre fremover, sier Skogseth. 

Optimalt sett kan de bevare ti meter snø, som vanligvis ville smeltet gjennom sommeren.

Kreativ park 

I fjor ble heisen på Fonna forlenget, og Skogseth forteller at det ble en stor suksess. De fikk lengre løyper, lengre park og en ny grønn familieløype. I år håper Skogseth at parken blir enda mer kreativ.

– Emil Fossheim er tilbake som parksjef i sommer, og det kommer til å bli veldig bra. Han er kreativ, sier Skogseth.

I fjor fikk de tilbakemeldinger om at parken var litt vel viderekommen, og Skogseth lover derfor at det blir noen enklere elementer i år.

Da er det bare å krysse fingrene for påskeski på Folgefonna fra skjærtorsdag. Følg med for oppdatert informasjon!

Annonse

Annonse

Dagens snøfall