Norge

Denne helgen bør du finne frem pudderplankene

16th March 2017 | skiinfo.no

Denne helgen bør du finne frem pudderplankene- ©A Rochau

Denne helgen bør du finne frem pudderplankene.

Foto: A Rochau

I løpet av uken har det vært mye vær og vind som har tatt med seg nysnø til skianleggene våre. Og det skal fortsette å dumpe ned gjennom helgen.

Denne uken har flere av skianleggene måtte stenge på grunn av veldig sterk vind og skikkelig ruskevær. I dag torsdag blåser det 21 m/s på Strandafjellet, og de må holde hele senteret stengt. Men her har det kommet 15 cm snø det siste døgnet, og ifølge vårt puddervarsel skal det komme 31 nye cm de neste tre dagene. På lørdag og søndag skal vinden løye til 4-5 m/s, og det blir rundt fem minusgrader og sol og sky. Men vær forsiktig, snøen er vindpåvirket og skredfaren er høy. På varsom.no ligger skredfaren på faregrad 3, betydelig i dette området.

Først og fremst så gleder vi oss over nysnøen som har kommet i løpet av uka. Det er ikke bare Strandafjellet som har fått nysnø. Myrkdalen ligger på topp med 67 cm de siste 7 dagene. På Hallingskarvet skisenter har det også kommet et bra dryss av det hvite gullet:

– Etter et par dager med ruskevær ser det ut for å gå mot ei flott helg! Vi har fått 15 -20 cm snø, og været skal, ifølge Yr, bli bra - særlig lørdag. Men det er på torsdag at pudderet ligger urørt, skriver Hallingskarvet skisenter på sin Facebookside onsdag denne uken. 

De oppfordrer også folk til å bruke hue, skredfaren er betydelig da det har blåst og kommet skavler. 

Her har det kommet mest snø de siste dagene:

Myrkdalen - Voss: 67 cm
Bjorli: 65 cm
Røldal: 62 cm
Voss Resort - Voss: 41 cm
Oppdal: 41 cm
Tyin - Filefjell: 30 cm
Geilo: 25 cm
Beitostølen: 20 cm
Sogndal - Hodlekve: 20 cm
Bjørnestad: 18 cm

Puddergjemsel: Tone Ansnes og Pål Røsrud var ute med hodelykter i går kveld for å kose seg i snøen som har dumpet i Oppdal.  - © Pål Røsrud

Puddergjemsel: Tone Ansnes og Pål Røsrud var ute med hodelykter i går kveld for å kose seg i snøen som har dumpet i Oppdal.

Foto: Pål Røsrud

I morgen blir det også pudderalarm flere steder, og i løpet av helgen er det meldt mer snø. Røldal får mest snø, og her ser lørdag ut til å bli den fineste dagen med opphold, sol og lite vind. 

Her kommer det mest snø de neste tre dagene:

Røldal: 41 cm
Grotli Skiheiser: 35 cm
Stranda Skisenter: 31 cm
Stordal: 28 cm
Haukelifjell: 25 cm
Eikedalen: 25 cm
Furedalen - Kvamskogen: 23 cm
Hovden: 19 cm
Stryn Vinterski: 18 cm
Ørsta: 18 cm

Se puddervarsel for alle skianlegg her

Påskestemning

Hafjell og Kvitfjell har hatt et litt annet vær denne uka og ber folk huske solkrem til helgen. 

– Mars er her og påskestemningen har virkelig satt seg i fjellet i dag! Blå himmel og stor sol. Nede i dalen er det skikkelig deilig vårføre, mens føret er hardere på fjellet. Så her kan man velge selv hvilket føret som passer humøret, sier Mari Aasbakken, markedsansvarlig i Hafjell. 

Video

 

Annonse

Annonse

Dagens snøfall