Det kraftige snøværet vi hadde forrige uke har fortsatt utover denne uken. De som har vært så heldige og hatt mulighet for "hjemmekontor" eller kveldskjøring har kunnet kjøre pudder hele uka. Det er fortsatt fin ukjørt snø å finne veldig mange steder, og det kommer også et påfyll gjennom helgen ved noen skianlegg. 

Mest snø de siste tre dager

Det er Røldal som har fått mest nysnø de siste 72 timene med 35 cm, pudderparadiset i vest har tilsammen fått 85 cm de siste syv dagene og har nå over tre meter snø i terreng. Her er det meldt strålende sol i dag torsdag, mens det kommer et nytt snøfall i morgen fredag. Ørsta har fått 30 cm de siste tre dagene og har nå en meter snø i terreng. Voss Resort har fått 23 cm de siste dagene, og en meter nysnø den siste uka. Her er det meldt varmegrader og vekslende vær til helgen. Eikedalen har fått 20 cm snø de siste 72 timer og 70 cm den siste uka. Her er det nå 140 cm snø i terreng. På Harpefossen har det kommet 20 cm siste 72 timer og 55 cm de siste syv dager, her er det også meldt sol og kuldegrader i dag og varmere vær utover helgen. 

Her har det snødd mest siste syv dager

Voss Resort - Voss: 99 cm
Myrkdalen - Voss: 93 cm
Stryn Vinterski: 90 cm
Røldal: 85 cm
Furedalen - Kvamskogen: 71 cm
Eikedalen: 70 cm
Grotli Skiheiser: 70 cm
Harpefossen: 55 cm
Meråker: 50 cm
Stranda Skisenter: 47 cm 

Se full oversikt over siste ukes snøfall her

Sol flere steder

På Trysil har det kommet 15 cm snø de siste dagene. Her er det meldt strålende sol både lørdag og søndag, kaldt om natten og morgenen og temperaturer over på pluss-siden utover dagen. Også skisentrene i Gudbrandsdalen; KvitfjellSkeikampen, Hafjell og Gålå får strålende sol denne helgen. På Skeikampen har det kommet 15 cm nysnø, og de tre andre skisentrene har også fått et fint lag med nysnø. Bjorli skisenter enda lengre opp i dalen, på grensen til Romsdalen, har fått 45 cm nysnø og her kommer det også til å bli en nydelig helg med sol og varmere temperaturer utover dagen. På Norefjell ser det også ut til å bli en strålende helg og her har det kommet 7 cm nysnø siste uken. Hemsedal har 12 cm nysnø og får også pent vær til helgen. 

Her er et filmklipp fra Trysil tirsdag denne uken, Foto: Einar Røyne www.skistar.com/trysil:

Fortsatt høy skredfare

Varsom.no melder om betydelig skredfare over hele landet. Faregraden går ned til 2 i de nordligste områdene på fredag. 

Se oversikten her

I Romsdal arrangeres det i helgen toppturfestivalen Romsdalsvinter og på lørdag samles mange av verdens beste randonee-utøver for å konkurrere i Romsdal Rando. Dette er fjerde året denne konkurransen går av stabelen.

Turansvarlig for toppturfestivalen Romsdalsvinter forteller i en epost til deltakerne at skredproblemet i Romsdalen i hovedsak har vært ustabile fokksnøflak som følge av snøvær i kombinasjon med vind. 

– Mot helgen melder de en mer sørlig værtype som vil gi varmegrader i lavlandet. Om sola får tak vil det kunne bli ganske varmt, sier han. 

Torsdag morgen er værmeldingen variert for dette området med både nedbør, sky og muligheter for litt sol.