Utøverne har kommet til Myrkdalen, og gjennomførte første trening i bakken på onsdag, skriver Myrkdalen Fjellandsby i en pressemelding.

Tilbakemeldingene er positive:

– Bakken er fin å hoppe i, dette blir bra, sier hjemmehåpet Klaus Finne i det han hiver seg på heisen opp igjen til toppen midt i onsdagens treningsomgang.

Arenaen er plassert rett ved Myrkdalen Hotel, og utøverne hopper høyere enn den seksetasjes bygningen. Det ligger altså til rette for svært spektakulære svev de neste dagene. Konkurransen starter i dag kl 12:25 med kvalifisering til fredagens renn. Fredag går finalene kl 17-19. 

Endring i konkurranseprogrammet

Den planlagde lagkonkurransen lørdag går ut, og blir erstattet av et ekstra renn i den individuelle verdenscupen. Det betyr ekstra spenning, gjennom at utøverne får en ekstra sjanse til å konkurrere om verdenscuppoeng. Den endelige finalen i årets verdscup går derfor på lørdag fra kl 15. Umiddelbart etter konkurransen på lørdag blir krystallkulen delt ut til sammenlagtvinneren i årets Wrold Cup i Big Air.  

Skilek og festival

Både torsdag og lørdag blir det også arrangert skilek i Murkdalen Fjellandsby sitt barneområde. På torsdagen kommer det 4000 skole-elever. Skileken foregår i samarbeid med Skiforbundet, Voss Folkehøyskole og Voss Videregående Skole. 

Det blir konserter med den lokale artisten Bjørnar Ekse Brandseth fredag og lørdag, og Ralph Myerz & the Jack Herren Band spiller på lørdag.